Til hovedinnhold

AMD planlegger trolig ny råskinn-prosessor

Har en ny FX-modell på gang, ifølge rykter.

Sindre Eldøy - Hardware.no

Etter at AMD slapp sin seneste FX 8350-prosessor i fjor, har mange sikkert lurt på når AMD skal lansere sin neste toppmodell i FX-serien.

Nå har det dukket opp rykter om at AMD er i ferd med å gjøre nettopp dette. Ifølge nettstedet Hexus.net planlegger nemlig selskapet en ny FX-råtass som skal ta opp kampen med Intels toppmodell Core i7-3970X.

Klokkefrekvens på 5 GHz

Prosessoren skal visstnok bære kodenavnet «Centurion» og blir en åttekjerners prosessor, basert på den samme Vishera-arkitekturen som i FX 8350. Centurion vil etter sigende få en klokkefrekvens på hele 5 GHz, uten behov for vannkjøling.

Til sammenligning har Core i7-3970X og FX 8350 turbofrekvenser på henholdsvis 4 GHz og 4,2 GHz.

Videre ryktes det at AMDs kommende topp-prosessor kun vil bli produsert i et svært begrenset antall, uten at det spesifiseres hva dette innebærer. Prosessoren skal også bli en god del billigere enn Intels toppmodell, med en angivelig pris på 795 amerikanske dollar.

Selv om AMD selv ikke har bekreftet noen av opplysningene, bedyrer Hexus.net at informasjonen stammer fra sikre kilder. Dog har disse dessverre ikke oppgitt noe lanseringstidspunkt, så det må vi nok vente enda en stund på.

AMD kommer også snart med ny prosessorarkitektur for bærbare: «Jaguar» er bygd for fire kjerner og lavt strømforbruk »

(Kilder: Hexus.net, via ZDNet)

annonse