Til hovedinnhold

Intels nye toppsjef: – PC-en er ikke død ennå

Men den nye sjefen erkjenner at fremtiden er mobil.

Intel

I fjor høst ble det klart at den forrige toppsjefen i Intel, Paul Otellini, ville legge arbeidskarrieren sin på hyllen etter åtte års tjeneste.

Nå har styret valgt en ny skipper for skuta, og herren som denne gangen får det ærefulle oppdraget heter Brian Krzanich. Krzanich er en 52 år gammel veteran som først startet i Intel i 1982, og som siden har innehatt en rekke ulike lederverv i selskapet.

Lidenskapelig leder

Ifølge styreleder i Intel, Andy Bryant, ble Krzanich enstemmig valgt etter en lang og grundig utvelgelsesprosess.

– Brian er en sterk leder med en lidenskap for teknologi og en dyp innsikt i bransjen. Han har den rette kombinasjonen av kunnskap, dybde og erfaring som trengs for å lede selskapet i en tid hvor teknologien og industrien forandrer seg raskt, sa Bryant i en pressemelding.

Som kjent er PC-markedet på hurtig vei nedover. Den nye Intel-toppsjefen vil derfor trappe opp satsingen tungt på det raskt voksende mobile markedet, men avskriver likevel på ingen måte den tradisjonelle PC-en.

Ikke død ennå

– PC-en går ingen steder på i alle fall fem år. Vår strategi er ikke å gi opp PC-en, men å fortsette å satse både på det markedet og mobile enheter etter hvert som de tar nye former, sa Krzanich i et intervju med USA Today.

Den nye toppsjefen får følge av Renée James, som ble utnevnt til ny president i selskapet. James har også hatt flere lederstillinger i Intel, og har også vært styreleder i de Intel-eide programvareselskapene Havok, McAfee og Wind River.

Både Brian Krzanich og Renée James tiltrer sine nye stillinger 16. mai.

Det neste store skrittet til Intel er Haswell: Sjekk hvor bra den nye prosessoren er til spill »

(Kilder: Intel, USA Today)

annonse