Til hovedinnhold

Slik sletter du din private søkehistorikk hos Google

1. mars endres vilkårene for personvern.

De fleste som har en konto hos Google har sikkert fått med seg de ulike beskjedene om at selskapet endrer sine vilkår for personvern den 1. mars.

Frem til nå har din historikk hos Google – det vil si hva du har søkt på og hvilke nettsider du har besøkt – vært skilt fra andre Google-produkter. Dette endrer seg nå ettersom Google vil samle inn data om deg fra alle sine produkter (deriblant YouTube og Google+) for å vite mer om hvem du er og dermed skreddersy reklamer og søk slik at de blir rettet spesielt mot deg.

Hvis du ikke ønsker at Google skal kombinere din Internett-historikk med informasjon fra andre produkter, har du kanskje lyst til å slette all data fra din Web History og forhindre at dette blir videre fanget opp i fremtiden.

Fire enkle steg

Oppskriften for å fjerne netthistorikk og stanse videre innsamling er enkel:

  1. Logg inn på din Google-konto
  2. Gå til https://www.google.com/history
  3. Klikk på "remove all Web History"
  4. Trykk deretter på "ok"

Når du fjerner netthistorikken, blir den også satt på pause. Den forblir inaktiv helt til du selv velger å sette funksjonen på igjen. Har du flere Google-kontoer, må du gjenta prosessen for hver og én av dem.

Mer grundig håndtering

Det er viktig å merke seg at å skru av Web History ikke forhindrer Google i å fortsette å samle inn informasjon om deg, eller at politiet kan hente ut informasjon. Forskjellen ligger i at Google vil bruke dette til "interne hensikter" og at dataene blir delvis anonymisert etter 18 måneder.

Dersom du ønsker å gå ekstra grundig til verks når det gjelder håndteringen av dine Google-data, kan du sjekke ut the Data Liberation Front. Dette gir deg mer kontroll over hva du deler med selskapet.

Les mer om hva endringene i personvernvilkårene innebærer hos Official Google Blog.

(Kilde: Electronic Frontier Foundation)

annonse