Til hovedinnhold

Google går i strupen på Dropbox

Skal lansere konkurrent innen få uker.

Google skal lansere en nettskybasert lagringstjeneste i direkte konkurranse med det populære Dropbox – og det bare innen få uker. I alle fall om vi skal tro kildene til The Wall Street Journal.

Den nye utfordreren heter Google Drive. Google har forsøkt seg på dette før, og allerede i mars 2006 kunne vi melde at Drive kunne være på vei. Dette prosjektet ble skrinlagt, men nå skal det være i gang igjen.

Skiller seg ikke ut?

Med Google Drive skal brukere kunne lagre sine dokumenter, bilder, musikkfiler og videoer i nettskyen og synkronisere dem mellom sine ulike enheter – enten det måtte være stasjonær eller bærbar PC, smarttelefon eller nettbrett.

På samme måte som Dropbox kommer Drive i en gratis basisutgave for private og bedrifter. Hvis man ønsker mer plass må man betale, og det er forventet at Google skal benytte seg av samme prisstruktur som konkurrenten.

Hos Dropbox er de første 2 GB gratis, før man betaler 10 dollar i måneden for 50 GB og 20 dollar for 100 GB. I tillegg finnes det en spesialisert firmautgave ved navn Dropbox for Teams – hvor man betaler 795 dollar i året for 1 TB lagringsplass.

Tilgjengelig for alle

I motsetning til Apples iCloud som kun begrenser seg til Apple-enheter, vil Googles nettlagring være tilgjengelig for alle plattformer. Dette betyr at Drive ikke blir Android-eksklusiv, men også mulig å bruke på iPhone og iPad, så lenge Apple godtar det.

Nettskyen er i stadig vekst, og analyseselskapet Gartner har anslått at markedet vil vokse fra 830 millioner dollar i 2011 til 1,2 milliarder dollar i løpet av dette året.

annonse