Til hovedinnhold
NyhetGoogle dropper Linux og stenger tjenester

Google dropper Linux-støtte og stenger tjenester

Vil ikke lenger utvikle Picasa for Linux, mens andre tjenester mottar dødsstøtet.

Google er i gang med vårrengjøringen og stenger en rekke tjenester. Selskapet har for eksempel besluttet å avslutte arbeidet med bildeprogrammet Picasa til Linux.

Søkegiganten foretok også en opprydning i sine eksperimentelle tjenester i november og januar, og nå påpeker de humoristisk at de faktisk har en vårrengjøring på selve våren.

– Nødvendig

Google lagde en WINE-basert versjon av Picasa til Linux i 2006, men hevder at det er vanskelig å oppdatere denne utgaven i takt med utviklingen av originalen. De avslutter dermed arbeidet, men bemerker at gamle utgaver av programmet vil fortsette å fungere for Linux-brukere.

Nylanserte Google Drive skal heller ikke ha Linux-støtte.

Flere tjenester har blitt avsluttet de siste årene med en henvisning til at Google skal fokusere på de viktigste produktene i stedet. Blant de mest kjente stengte tjenestene finner vi Google Wave og Google Labs.

– Det er vanskelig å avslutte produkter og tjenester, men det er nødvendig for å opprettholde fokuset vårt hvis vi skal fortsette med å lage viktige ting. I takt med at vi rydder opp i tjenesten håper vi å skape enklere brukeropplevelser på tvers av Googles produkter, skriver Matthias Schwab, ansvarlig for Google nettskytjenester.

Svineinfluensa

Blant de andre tjenestene Google legger ned denne gangen er Google Related, One Pass og Google Flu Vaccine Finder. Google Related var en eksperimentell tjeneste som skulle hjelpe brukerne med å finne nyttige og artige opplysninger mens de brukte Googles søkemotor. Denne tjenesten ble lite brukt, og selskapet sender derfor utviklerne til å jobbe på andre prosjekter.

One Pass var et forsøk på å lage en plattform hvor mediene kunne ta betalt for sitt innhold. Det ble aldri populært og Google endrer nå kurs for å finne nye måter å skape inntekter for medier på nettet.

Google Flu Vaccine Finder dukket opp under svineinfluensapanikken i 2009. Tjenesten stenges, men funksjonen lever videre på HealthMap Flu Vaccine Finder.

I tillegg til dette fjerner også Google programmene "Picasa Web Albums Uploader" og "Uploader" til Mac. Liknende funksjoner blir likevel å finne i Picasa 3.9 til Mac.

(Kilde: Google)

annonse