Til hovedinnhold
Nyhet– Har aldri sett noe vokse så fort

– Har aldri sett noe vokse så fort

Google+ avviser at de er en spøkelsesby og melder om 100 millioner aktive brukere.

For ikke lenge siden ble det kjent at brukere av Google+ kun tilbringer 3,3 minutter gjennomsnittlig i måneden på det sosiale nettverket. Google+ har blitt kalt for en "virtuell spøkelsesby", men det er noe selskapet avviser blankt.

Nå frigir Google egne tall som gir et annet inntrykk av det sosiale nettstedet. Ifølge selskapet har tjenesten nå 100 millioner aktive brukere i måneden, og de har aldri hatt et produkt med kraftigere vekst.

50 millioner om dagen

– Ikke bare er Google+ ikke en spøkelsesby, sier Googles visepresident Vic Gundotra, som fortsetter: – Vi har aldri sett noe vokse så fort. Noensinne.

Ifølge Google benytter 50 millioner brukere med en Google+-konto seg av det sosiale nettverket eller en av de tilknyttede tjenestene hver dag. Dette innebærer for eksempel YouTube, Android Market og Googles søkemotor.

Selskapet vil ikke fortelle hvor mye tid brukerne bruker på tjenesten, men hevder at tallet på 3,3 minutter er for lavt. Til sammenlikning tilbringer brukere 7,5 timer i måneden på Facebook.

Google 2.0

Google mener bestemt at det er feil å måle trafikken alene på det sosiale nettverket. Google+ skal heller bli ansett som et ekstra "lag" med sosiale nettverksfunksjoner på andre nettsteder som Gmail og YouTube.

– Dette er bare den neste utgaven av Google, forteller Gundotra, som legger til at han ser på Google+ som et sosialt teppe som beriker hele Google-opplevelsen.

– Alt blir oppgradert. Vi har allerede brukere. Nå oppgraderer vi dem til det vi kaller Google 2.0.

(Kilde: The New York Times)

annonse