Til hovedinnhold

Google legger ned flere tjenester

Søkegiganten fortsetter nedskjæringene.

Google fortsetter å luke ut flere av sine tjenester og sist ut er Picnik, Google Message Continuity og Needlebase, samt endringer hos andre.

Dette kommer som følge av en strategi Google annonserte i fjor, der de også meddelte nedleggelsen av tjenester som Buzz, Code Search, Jaiku, Aardvark, Fast Flip, Sidewiki, Image Labeler og flere andre.

Nedleggelser

Google kjøpte opp bilderedigeringstjenesten Picnik i 2010 og skulle etter planen integrere det i sin egen bildetjeneste Picasa. Picnik blir avsluttet 19. april 2012, og deretter skal folkene bak tjenesten bidra med sin ekspertise i andre Google-produkter.

Google Message Continuity blir brukt til å lagre sikkerhetskopier av e-poster innen Microsoft Exchange, og siden lanseringen skal hundrevis av bedrifter ha tatt i bruk tjenesten, ifølge Google. Likevel er interessen for nettskyen med Google Apps større, og derfor vil søkegiganten fokusere på det isteden.

En annen tjenesten som blir lagt ned er Needlebase – som er en plattform for å håndtere og administrere data. Teknologien skal sys inn i andre Google-produkter, og Needlebase trekker sitt siste åndedrag 1. juni.

Open source

Google vil også slutte å tilby en klientbasert utgave av Urchin – som er et nettbasert analyseverktøy som var grunnlaget for å lage Google Analytics. Nå vil de isteden tilby Analytics på nett.

Ikke alle Google-produkter blir lagt ned, og Sky Map blir for eksempel gjort om til en open source-tjeneste. Dette er en Android-app som benytter seg av GPS for å vise brukere stjernebilder på nattehimmelen. Sammen med Carnegie Mellon University håper Google at studenter vil bruke Sky Map i fremtidige prosjekter.

(Kilde: Google)

annonse