Til hovedinnhold

Google vil lansere TV-tjeneste

Bygger lynraskt fibernettverk.

Google er i ferd med å bygge ut et eksperimentelt fibernettverk i Kansas City. Prosjektet er en slags protestaksjon mot etablerte Internett-tilbyderne i USA – som Google mener er altfor trege med å gi forbrukerne raskere forbindelser.

Nettverket skal gi innbyggerne adgang til Internett-forbindelser med en ytelse på opptil én gigabit i sekundet, mens den gjennomsnittlige ytelsen på bredbånd i USA er på rundt seks megabit per sekund.

Planer om IP-TV

Google gir seg ikke der, og har også planer om å tilby IP-TV via det lynraske fibernettverket. Dette hevder The Wall Street Journal, som har fått fatt i Googles søknad til den amerikanske Federal Communications Commission.

Med dette vil Google konkurrere med lokale kabel- og satelitt-TV-selskaper, og de regner med at det eksperimentelle nettverket vil kunne bli tatt i bruk innen 2012 er omme.

Satsning i Europa

I fjor gjorde The Wall Street Journal det kjent at Google i tillegg har planer om å levere superraskt bredbånd i Europa. Det er ennå ikke kjent hvor eller når dette blir til virkelighet.

annonse