Nyhet

Google vil lansere TV-tjeneste

Bygger lynraskt fibernettverk.

Google er i ferd med å bygge ut et eksperimentelt fibernettverk i Kansas City. Prosjektet er en slags protestaksjon mot etablerte Internett-tilbyderne i USA – som Google mener er altfor trege med å gi forbrukerne raskere forbindelser.

Nettverket skal gi innbyggerne adgang til Internett-forbindelser med en ytelse på opptil én gigabit i sekundet, mens den gjennomsnittlige ytelsen på bredbånd i USA er på rundt seks megabit per sekund.

Planer om IP-TV

Google gir seg ikke der, og har også planer om å tilby IP-TV via det lynraske fibernettverket. Dette hevder The Wall Street Journal, som har fått fatt i Googles søknad til den amerikanske Federal Communications Commission.

Med dette vil Google konkurrere med lokale kabel- og satelitt-TV-selskaper, og de regner med at det eksperimentelle nettverket vil kunne bli tatt i bruk innen 2012 er omme.

Satsning i Europa

I fjor gjorde The Wall Street Journal det kjent at Google i tillegg har planer om å levere superraskt bredbånd i Europa. Det er ennå ikke kjent hvor eller når dette blir til virkelighet.

Les også
Project Phenix tar piratbeskyttelse til et nytt nivå
Les også
Slik sletter du din private søkehistorikk hos Google
Les også
Slik er verdens beste arbeidsplass
Les også
Google går i strupen på Dropbox
Les også
Google legger ned flere tjenester
annonse