Til hovedinnhold

Kim Dotcom flytter Mega til New Zealand

– Ingen lobbyister kan ta oss her.

Mega

Megaupload-gründeren Kim Dotcom har bekreftet at hans kommende tjeneste, Mega, vil være basert på New Zealand. I stedet for Gabon-domenet «.Ga» får tjenesten det litt mindre fengende domenet «mega.co.nz». Men selv om navnet ikke er like lekkert, tror Dotcom at New Zealand vil være et langt bedre sted å basere tjenesten i:

– Rettssystemet i New Zealand fungerer. Dommere er uavhengige og ikke påvirket av politikk. Det har vært vår erfaring så langt, fortalte Kim Dotcom til Torrentfreak.

Kortvarig Afrika-domene

Da Kim Dotcom først fortalte verden at Mega skulle bli etterfølgeren til Megaupload, gjorde han et stort poeng ut av hvor utrygt det var med en «.com»-adresse, og at han derfor hadde valgt domenet «me.ga» for den nye tjenesten.

Fire dager senere tok myndighetene i Gabon, det afrikanske landet hvor .ga-domenet tilhører, affære, og suspenderte Kim Dotcoms tjeneste.

Dermed har Kim Dotcom blitt nødt til å flytte domenet tilbake til New Zealand, hvor han nå bor. Et langt tryggere valg ifølge Dotcom, da motstanderne hans ikke kan kontrollere loven:

– Faktum er at de new zealandske-myndighetene, som har oppført seg som undersåttene til de amerikanske myndighetene, ikke står over loven, fortalte Kim Dotcom i et intervju med nettstedet Torrent Freak.

Nå gjenstår det bare å se om Mega får forbli urørt fram til lanseringsdatoen. Denne er fortsatt satt til den 20. januar, ett år etter at Megaupload ble raidet og lagt ned.

(Kilde: Torrent Freak)

annonse