Til hovedinnhold

Megaupload-grunnleggeren gir seg

Kim Dotcom trekker seg fra rollen som Mega-sjef.

Sam Churchill / Flickr

Kim Dotcom, kanskje mest kjent som gründeren bak Megaupload og Mega, har erklært at han går av som sjef. I stedet for å lede skylagringstjenesten Mega videre vil han fokusere på en kommende musikktjeneste og sin politiske karriere, melder nettstedet Torrent Freak. Det er foreløpig ikke kjent hvem som tar over rollen til Kim Dotcom.

Lager egen musikktjeneste

Musikktjenesten er den samme som tidligere ble kalt Megabox, men som nå vil bli en separat tjeneste uten "Mega"-brandingen. Det nye navnet vil bli avslørt i den kommende tiden, og foreløpig skal det være 22 utviklere som jobber med prosjektet.

Ettersom Kim Dotcom gir seg som sjef for Mega, vil tjenesten drives via et annet selskap. Ifølge Torrent Freak vil tjenesten lanseres om et par måneder.

Satser på politikken

I tillegg til å fokusere på en ny musikktjeneste, fortalte Kim Dotcom også at han har politiske ambisjoner. Han skal allerede har skrevet et partiprogram for et fortsatt ikke-ekisterende parti, som han håper kan være med i neste års valg i New Zealand.

— New Zealand trenger noen som kan lede dem inn i framtiden. Dessverre vet ikke den nåværende ledelsen hvordan framtiden ser ut, uttalte Dotcom til Torrent Freak.

Kim Dotcom ble verdenskjent da amerikanske FBI-agenter stormet huset hans i januar 2012, og stengte ned den populære nettskytjenesten Megaupload. Rettsaken er fortsatt ikke over, og i november i år vil han nok en gang måtte møte opp i rettsalen for å høre om han blir utlevert til USA eller ei.

Se video av raidet:
Her stormer FBI-agentene Megaupload-huset »

(Kilde: Torrent Freak)

annonse