Til hovedinnhold

Her er de nye Mega-serverne

Disse skal drive Kim Dotcom nye fildelingsplattform.

Twitter

Den eksentriske IT-bamsen Kim Dotcom er på vei med den nye fildelingstjenesten Mega, og det går stadig framover med prosjektet. Dotcom la nylig ut et bilde på Twitter, som viser hvilke servere han skal benytte seg av.

Det er foreløpig ingen tekniske detaljer om serverne, annet enn at det blir «720 terabyte per rack. Et rack om dagen», som Dotcom skriver i en annen tweet.

Store planer

Serverne har plass til 720 terabyte per rack.Foto: Kim Dotcom

Dotcom hevder at nye Mega skal bli et globalt filsystem i nettskyen som vil gjøre det sikrere og billigere å lagre data. All data blir automatisk kryptert i nettleseren, og det krever derfor ikke en egen klient. I teorien skal man kunne laste opp og ned fra ulike steder, selv om nettilgangen blir brutt i mellomtiden.

Det skal være umulig å stenge den nye tjenesten, ettersom den er spredt over et stort nettverk med forskjellige tjenestepartnere. I tillegg dukker en Software Developer Kit (SDK) opp for utviklere, som vil integrere tjenesten med egne applikasjoner.

Leter etter partnere

Det skal være plass til minst 20 terabyte på hver server, og operativsystemet blir Linux. Serverne skal ikke under noen som helst omstendighet være plassert i USA.

Dotcom leter nå etter både hosting-partnere og investorer som kan bidra til å finansiere Mega. Det skal visstnok være nok penger allerede til lansere gratistjenesten, men Dotcom søker ytterligere kapital for å garantere at tjenesten forblir gratis i bruk.

Åpner på årsdagen

Mega skal åpne dørene den 20. januar 2013. Dette er årsdagen for arrestasjonen av Dotcom i New Zealand, etter at fildelingstjenesten Megaupload ble stengt.

FBI og politiet i New Zealand slo til mot den selvutnevnte «superhackeren», og arresterte samtidig fire av hans samarbeidspartnere. Både servere og en stor del av formuen hans ble beslaglagt, men noe av pengene har siden blitt levert tilbake.

Dotcom er for øyeblikket løslatt mot kausjon, og hvis han blir utlevert til USA, risikerer han opptil 20 års fengsel for mistanke om brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger.

Inntil videre finner du Mega på Kim.com/mega.

(Kilde: TorrentFreak)

annonse