Til hovedinnhold

Nye Megaupload gir 50 GB gratis lagring

Kim Dotcoms nye skylagringstjeneste nærmer seg med stormskritt.

Skjermdump: kim.com/mega

Det er snart nøyaktig ett år siden den populære fildelingstjenesten Megaupload ble stengt for godt av myndigheter.

På årsdagen førstkommende søndag åpner den nye tjenesten Mega dørene, og i den anledning har sjefen Kim Dotcom kommet med interessante avsløringer på Twitter.

«Mega vil ha svært generøse ordninger for gratisbrukere. Du får for eksempel 50 GB lagringsplass gratis», skriver den tyskfødte IT-entreprenøren, som egentlig het Kim Schmitz.

En «privat» lagringstjeneste

Mega er en skylagringstjeneste med AES-kryptering direkte i nettleseren – det vil si at alt som lastes opp blir kryptert. Dette betyr at private filer forblir private, men det betyr også at ingen egentlig vet hva slags innhold som ligger på Megas servere. Det er kun opplasteren som vil ha krypteringsnøkkelen, og vil ifølge Kim Dotcom også holdes ansvarlig for hvem de deler filene sine med.

Det skal være umulig å stenge den nye tjenesten, ettersom den er spredt over et stort nettverk med forskjellige tjenestepartnere. Mega skal spre serverne sine rundt omkring i ulike land, og nekter å jobbe med amerikanske tjenestetilbydere.

Helt klart størst

Sammenlignet med tjenester som Dropbox (2 GB), Google Drive (5 GB) og SkyDrive (7 GB), tilbyr Mega helt klart den største mengden med gratis lagring på nett.

Dotcom har også nylig annonsert at han og teamet hans jobber med å gi tidligere premiumbrukere av Megaupload samme status på Mega, til tross for at advokatene hans sier at dette ikke er mulig på nåværende tidspunkt.

Mega-sjefen forsøker også å skaffe tilbake filene til Megaupload-brukere. Advokatteamet prøver nå å få rettens godkjennelse til å overføre dataene.

Søndagsåpent

Mega åpner som nevnt dørene på søndag den 20. januar 2013. Dette er årsdagen for arrestasjonen av Dotcom i New Zealand, etter at fildelingstjenesten Megaupload ble stengt.

FBI og politiet i New Zealand slo til mot den selvutnevnte «superhackeren», og beslagla både servere og en stor del av formuen hans. Noen av midlene har siden blitt levert tilbake.

Dotcom er løslatt mot kausjon, og hvis han blir utlevert til USA, risikerer han opptil 20 års fengsel for mistanke om brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger.

(Kilde: Twitter)

annonse