Til hovedinnhold

– Nye Megaupload er nesten ferdig

90 prosent av koden er skrevet, forteller Kim Dotcom.

Illustrasjon: Niklas Plikk, hardware.no

I slutten av forrige måned erklærte Megaupload-skaperen, Kim Dotcom, at Megaupload ville komme tilbake igjen. Nå har han tvitret om prosjektet nok en gang, og forteller at 90 prosent av koden er ferdigskrevet.

Snart ferdig

På sin storhetstid i fjor hadde Megaupload omtrent 50 millioner besøkende hver eneste dag. Det sluttet raskt da amerikanske FBI stengte ned nettsiden og arresterte flere av nøkkelpersonene i selskapet. Nå kan det imidlertid se ut som nettsiden er på vei tilbake i en ny drakt.

– Rask oppdatering på den nye Mega: Kode 90 prosent ferdig. Servere er på vei. Advokater, partnere og investorer står klare, skriver Dotcom på Twitter.

Den første gangen han omtalte den nye versjonen av Megaupload fortalte han at det ville by på mer enn bare fildeling. De skal ha laget sitt eget "mega-API" (utviklerverktøy) som angivelig skal by på "utrolige" krefter, og vil være tilgjengelig for brukere over hele verden. Det eneste landet som foreløpig ikke får ta del av den kommende nettsiden er USA.

– Vi bygger et massivt globalt nettverk. Alle ikke-amerikanske verter kan koble seg til serverne og nyte av båndbredden, forklarte Dotcom ved en tidligere anledning.

Fortsatt tiltalt for lovbrudd

Med tanke på at rettsaken mot Kim Dotcom og hans medarbeidere fortsatt pågår er det overraskende at investorer og partnere allerede har hoppet på prosjektet. Både Dotcom og de andre Megaupload-ansatte er tiltalt for å stå bak en "organisert kriminell virksomhet". De skal ha tjent mer enn 175 millioner dollar på kriminelle handlinger og ha forårsaket mer enn "en halv milliard dollar i skade for rettighetsinnehavere".

Hvis de blir dømt for de alvorlige anklagene, kan de få opptil 20 år i fengsel for å bedrive organisert svindel, fem år for å bryte med opphavsrett og 20 år for hvitvasking av penger. Etter raidet ble Dotcom fengslet i én måned, og har den siste tiden sittet i husarrest.

Les også: Megaupload-raidet var ulovlig

(Kilde: Torrent Freak)

annonse