Nyhet

Battlefield V blir det første spillet med strålesporing

RTX-teknologien «raytracing» er kun noen dager unna.

Fra den dagen vi først så Nvidias demo av hva de nye RTX-grafikkortene kunne levere innen teknologien kalt strålesporing eller raytracing, har vi gledet oss til å kunne prøve ut dette selv i et spill.

melder Nvidia om at Battlefield V blir det første spillet på markedet der enhver med et kort i RTX-serien vil kunne nye av den nye teknologien.

Battlefield V er for øvrig allerede sluppet for abonnenter av «Origin access», og åpnes videre den 15. november for de som har kjøpt seg «Deluxe»-utgaven av spillet. Resten må vente til den generelle slippdatoen som er den 20. november.

Krever oppdateringer over hele linja

Men det holder egentlig heller ikke med kun Battlefield V og et Nvidia RTX-kort. I tillegg må du ha siste utgave av Windows 10 med oppdatert DirectX, mens spillmotoren Frostbite også trenger en oppdatering før strålesporing kan skrus på.

Nvidia skriver ikke noe om den nøyaktige datoen, men nevner at strålesporingsfunksjonaliteten skal bli tilgjengelig i en oppdatering som slippes i eller nær tidsrommet for Deluxe-utgaven.

Altså burde strålesporingen være klar til dyst en eller annen gang mellom 15. og 20. november. Det er bare å følge med.

Nvidia gjør det for øvrig klart at det er en tidlig utgave som slippes, og at den i tiden fremover vil bli forbedret og optimalisert ytterligere. Det kan bety at den generelle ytelsen og stabiliteten ikke nødvendligvis vil være på topp for de som velger å ta ibruk teknologien såpass tidlig.

Og det kommer flere etter hvert:
Her er spillene som vil nyte godt av Nvidias nye grafikkort >>>

(Kilde: SweClockers)

Les også
Nvidia åpner for strålesporing for flere GTX-grafikkort
Les også
Det beste RTX 2070-kortet: RTX 2070 gir deg fremtidens grafikk, uten å tømme hele sparekontoen
Les også
Det beste RTX 2080 Ti-kortet: Oppdatert: Dropp Nvidias og velg dette kortet i stedet
Les også
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk
Les også
Her er spillene som vil nyte godt av Nvidias nye grafikkort
annonse