Til hovedinnhold

Test: Jabra Halo - trådløs og stilig stereobøyle

Jabra Halo skiller seg fra andre stereohodesett ved at det er designet som en litt bred hodebøyle med firkantede øreklokker som bare er en anelse bredere enn selve bøylen. Her er ingen synlige kontakter, og bare en liten senkning på den ene øreklokken viser at det finnes betjeningsmuligheter på selve hodesettet.

Senkningen forteller hvor vi skal trykke for å besvare anrop, eller for å starte et taleanrop på telefoner med støtte for dette.

Touch

De øvrige kontrollene er berøringssensitive felter som ikke er synlige. Like greit, for de færreste er i stand til å se sine egne øreklokker når man har dem på. Ulempen er at vi heller ikke kan føle hvor trykkpunktene ligger. Volumet justerer vi ved å stryke på kanten av øreklokken. Det er også egne felter vi kan berøre for å skifte frem eller tilbake i musikksamlingen.

Innsiden av hodesettet er trukket med et velurliknende stoff som bare delvis klarer å begrense problemet med svetting under den brede hodebøylen.

Hodesettet er behagelig å bære, og klemmer heller ikke unødig mot ørene. Bøylen har to ledd som gjør det mulig å brette sammen hodesettet, men selv i sammenbrettet tilstand blir settet nokså stort. Det går ned i en litt romslig jakkelomme, men er ikke noe for innerlommen på dressjakka. Jabra har lagt ved en liten oppbevaringspose som beskytter hodesettet.
Selve øreklokkene kan trekkes utover på bøylen, for den som måtte være utstyrt med lavt ørefeste, eller som vil bruke hodesettet sammen med skyggelua.

Støy

Jabra Halo ser bra ut, og gjør nytten sin som hodesett med håndfri. Løsningen med åpne øreklokker gjør at settet er behagelig å bruke over tid, men åpner samtidig for en del lydlekkasje. Som bruker merker du at fremmede lyder ikke stenges ute som når du bruker større øreklokker eller plugger som plasseres i øregangene. Ellers merker omgivelsene dine det som støy, dersom du spiller høyt. Hodesettet er rett og slett lite egnet på en lesesal.

En annen utfordring er å få hodesettet til å sitte godt, når det ikke omslutter hele øret. Halo er lite egnet for jogging eller andre fysiske utskeielser.

Vi opplever hodesetet som stabilt, og med brukbar rekkevisse for et slikt hodesett å være. Å besvare samtaler mens vi spiller musikk er ikke noe problem, og når samtalen er over kommer musikken tilbake. Brukt sammen med Windows Mobile sliter vi enkelte ganger med å få A2DP-protokollen til å fungere. Det virker bra å spille musikk til vi kobler over til en mobilsamtale, men om vi bryter samtalen sliter vi med å få musikken tilbake.

På de aller fleste mobiltelefoner fungerer det imidlertid smertefritt. Halo fungerer også bra sammen med PC. Vi kan bruke hodesettet når vi bruker mediespilleren, chatter eller spiller online-spill. Settet kan også være koblet til PC og mobiltelefon samtidig.

Lyden ved samtaler er svært bra, særlig med tanke på at mikrofonen sitter på øreklokken. En løsning med mikrofonbom ville nok gitt samtalepartneren et bedre lydbilde, men det holder. En egen mikrofon fanger opp bakgrunnsstøy som så fjernes ved hjelp av såkalt DSP (Digital signalprosessering). Det fungerer i et kontormiljø eller en togkupé, men når vi simulerer industriarbeidsplass slipper en del støy igjennom til mottakeren.

Grei pris

Lydentusiaster vil antakelig rynke på nesen til Jabra Halo, men vi mener lyden er lyden bra nok for de fleste anledninger. Det mangler litt trykk i bassregisteret, noe som er helt vanlig med slike halvåpne løsninger.
Med en prislapp på 890 kroner er ikke Jabra Halo blant de dyreste hodesettene på markedet. Med diskret design og gode funksjoner er dette et hodesett vi gjerne bruker på kontoret. Batteriet holder til 8 timer samtale, og ladingen gjør vi med Micro-USB fra PC eller den medfølgende laderen.

Vi kan også koble hodesettet til en iPod ved hjelp av en medfølgende kabel, men det er som kombinert håndfrisett og trådløst stereohodesett at Jabra Halo har sin styrke.

Mer om
annonse