Tek.no

Nyhet

Mobilprat med frie hender

21 Juli 2009 13:01

Et stort antall norske mobilbrukere har allerede sett behovet med et trådløst headsett, enten til bruk på kontoret, i bilen, på gata eller til- og med hjemme. Det kan nemlig være praktisk å ha begge hendene fri når du prater i telefonen – det er dessuten påkrevd dersom du kjører bil.

Det finnes et stort antall Bluetooth-headsett på markedet, men samtalekvalitet, størrelse, bakgrunnsstøy, design, brukervennlighet og så videre, kan variere kraftig fra modell til modell. Vi har testet flere Bluetooth-headsett hittil i år, og flesteparten viser seg å være temmelig brukbare.

 Supertooth One – terningkast 5
Dette trådløse headsettet er beregnet på bruk i bil. I vår test av Supertooth One, kunne vi bekrefte at det hadde både god lyd, bra batterikapasitet, enkel betjening og at det dessuten kunne kobles til to mobiltelefoner samtidig. Det eneste aberet er at dette headsettet mangler display.

Prisen er i underkant av 900 kroner, noe vår tester anslo å være en rimelig pris for dette kvalitetshåndsettet til bil.

Les også: Test: Supertooth One – billig, bra og lovlig håndfri

(Artikkelen fortsettes.)

Plantronics Voyager PRO – terningkast 5
Et stort problem med flere av headsettene på markedet er at bakgrunnsstøyen forringer samtalekvaliteten. Med Plantronics Voyager PRO kan du imidlertid si farvel til alt som heter bakgrunnsstøy, noe vår tester kunne slå fast etter hyppig bruk av headsettet. Erfaringene var faktisk udelt positive når det gjaldt samtalekvalitet. Designet er dessuten bra, headsettet er behagelig å ha på øret, og er i tillegg meget brukervennlig.

Også dette headsettet koster under en tusenlapp, og da får du utvilsomt god valuta for pengene. Det er imidlertid verdt å merke seg at headsettet er relativt stort, og at batterikapasiteten kunne være noe bedre.

Les også: Test: Plantronics Voyager PRO - Farvel til bakgrunnsstøy
(Artikkelen fortsettes.)

Samsung WEP 750 – terningkast 4
Synes du det er dyrt å bruke bortimot en tusenlapp på et headsett til mobilen, kan vi forsikre om at det finnes gode alternativer i en lavere prisklasse. Samsung WEP 750 er ett eksempel. Her får du et lite, lett og rimelig headsett med bra mikrofon. Høyttaleren er imidlertid svak, og har en metallisk lyd. Batterikapasiteten er meget god. Headsettet består av både en bøyle og en plugg som settes inn i øret (ikke øregangen). Vår tester påpeker at pluggen sitter best om du har ”velutviklet tragus og antitragus”, som for oss uinnvidde betyr brusk i overkant av øreflippen.

Med en prislapp på rundt 300 kroner (i nettbutikk), får du utvilsomt et godt produkt hvis du velger Samsung WEP 750.

Les også: Test: Samsung WEP750 – stilren monoblåtann
(Artikkelen fortsettes.)

Bluetrek X3 – terningkast 3
Noen headsett er beregnet på spesiell bruk, og Bluetrek X3 er av den typen Lars Monsen og andre villmenn kunne fått bruk for på ekspedisjoner i vått og tøft terreng. Den er nemlig beskyttet mot regn, skitt og støt. Den er robust, enkel i bruk, og lyden er grei. Til formålet – altså litt røft bruk – er Bluetrek X3 et godt alternativ. Vår tester påpeker imidlertid at det er vanskelig å få headsettet til å sitte godt, at enheten har harde volumknapper, og at gummiproppen i ladepluggen er litt vrien.

Veiledende pris er 395 kroner, noe som er helt fair. Lydkvaliteten er sammenlignbar med andre headsett i samme prisklasse.

Les også: Test: Bluetrek X3 – blåtannplugg for villmenn

Les også
Gir du blaffen i mobilforbudet?
Les også
Bluetooth 4.0 rett rundt hjørnet
Les også
Se de sprø headsettene til Nokia
Les også
Test: Avantalk Nova
Les også
Ny lov innskrenker mobilbruk i bil
Les også
Test: Jabra Halo - trådløs og stilig stereobøyle
Les også
Ville ikke offentliggjøre mobilundersøkelse
Les også
Enighet om kjappere Bluetooth-standard
Les også
Bluetooth 3.0 kommer neste uke
Les også
Sony Ericsson lanserer nytt tilbehør
annonse

Les også