Til hovedinnhold

Slik får du FM-radio på Touch Pro 2

Maskinvaren er der, men av en eller annen grunn har HTC tatt bort driverne og programvaren som trengs for å få FM-radioen i Touch Pro til å virke. Det synes vi er for ille, så her gir vi deg en detaljert oppskrift på hvordan du går frem for å få liv i den innbygde FM-radioen.

1. Installasjonsfil

Det eneste du trenger er en CAB-fil som du kan hente fra XDA Developers.com. Denne filen finner du her.

2. Kopier til mobil

Når du har lastet ned filen til PC-en må den overføres til mobiltelefonen. Det kan du gjøre på flere måter. Filen kan sendes i epost, beames via Bluetooth, synkroniseres over via Active Sync, eller du kan dra og droppe den til minnekortet i mobiltelefonen.

3. Start installasjonen

Når filen er flyttet til telefonen kan den åpnes. Følg anvisningene, og husk at FM-radioen må installeres på enheten, ikke på minnekortet.

Når programmet er installert får du et nytt FM-radio-ikon i listen over alle programmer.

Trykker du på dette ikonet skjer det antakelig ingen ting. Før programmet virker på en norsk HTC Touch Pro må du nemlig endre språkkoden.

4. Endre filnavn

Bruk telefonens utforsker. Gå til Min enhet\Windows\FMradio.exe.0409.mui (langt nede i lista). Marker fila og trykk på ”Meny”. Bla til alternativet ”gi nytt navn” og døp om fila til FMradio.exe.0414.mui. Det er med andre ord bare tallene i filnavnet som skal byttes ut.

Når dette er gjort vil programmet kunne startes, men det vil ikke komme noen lyd.

5. Soft reset

Før vi er helt i mål må vi nemlig foreta en såkalt soft reset. Bruk minnepennen, og trykk den inn i reset-hullet på siden av telefonen (bakdekselet må av for at du skal komme til).

Når telefonen nå starter opp igjen skal FM-radioen fungere. Men husk at du må ha hodesettet koblet til som antenne. Du velger selv i FM-radioens brukergrensesnitt om lyden skal komme ut av den innbygde høyttaleren på telefonen, eller i hodesettet.

Lykke til!


Artikkelen ble første gang publisert den 21. august 2009.
Etter at den ble publisert er det kommet en oppgradering av telefonen fra Windows Mobile 6.1 til Windows Mobile 6.5. Om du velger å oppgradere mobiltelefonen til Windows Mobile 6.5 er radioen automatisk aktivert,

Mer om
annonse