Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

BTH002

Hodesettet BTH002 har ikke noe merkenavn. Det er laget i Kina, og Mirakel Data er den eneste norske importøren av hodesettet. 

BTH002 er et trådløst musikkhodesett med Bluetooth A2DP-standarden, og spiller musikk rett fra mobilen din uten at du trenger å snuble i ledninger. BTH002 har en innebygget mikrofon, og fungerer dermed også som håndfri under samtaler. Da dempes lyden i telefonen, og du kan enkelt ta telefonen ved å trykke på hodesettet.

Ulempen med trådløse hodesett, er at vi aldri har prøvd et som gir i nærheten av like god lydkvalitet som ledningsbaserte hodesett. De er også ofte store og tunge, og har gjerne dårlig batterilevetid.

BTH002 er imidlertid et unntak på de fleste av disse områdene.

Hodesettet kan reguleres i høyden. (Alle foto: Einar Eriksen)

Moteriktig

BTH002 er designet med minimalisme. Hele hodesettet er en tykk elastisk bøyle. To rektangulære puter legger seg over ørene, og du har reguleringsmuligheter som gjør at hodesettet passer uansett hvor langt nede på hodet ditt ørene sitter. 

Slik ser hodesettet ut fra publikums øyne.

Den elastiske bøylen holder hodesettet på plass, og øreputene stiller seg automatisk i en behagelig posisjon i forhold til øreformen. Imidlertid skal det sies at hodesettet presser litt på ørene, slik at det for noen kan føles ubehagelig etter en periode. 

Hodesettet kommer i fargene svart, grått, hvitt, rosa og blå. Litt for enhver smak med andre ord. Når vi snakker om design kan vi ikke unngå å bemerke at hodesettet ligner svært mye på det ledningsbaserte Bang & Olufsen Form 2.

Hodesettet veier 106 gram. Ettersom vekten holdes av hele hodet ditt, merker du ikke så mye til dette. Dersom du bøyer deg fort, kan det imidlertid være litt plagsomt at hodesettet faller ut av posisjon og i verste fall ned på bakken. 

BTH002 har en oppgitt musikkspilletid på 8 timer, 11 timers taletid eller 10,4 dager i hvilemodus. Dette er ikke ille, og i praksis merket vi at hodesettet i alle tilfeller varte lengere enn mobilbatteriet. Forøvrig lades batteriet opp til sin fulle kapasitet på rundt 2,5 timer.

Hodesettet styres med disse fem tastene.

Enkel å styre

Alle tastene på BTH002 befinner seg på høyre øreklokke. Her finner du en på/av-knapp som også fungerer til å pause eller avspille musikken, koble til mobilen på nytt, motta samtaler og legge på en samtale. I tillegg finner du volumtaster nederst og taster for å bytte til neste og forrige sang øverst. 

Når du skal koble hodesettet til en telefon holder du enkelt og greit inne av/på-knappen i omtrent syv sekunder til indikatoren blinker blått og rødt. Da søker du opp hodesettet med mobilen din, velger BTH002 og trykker inn "0000" når du blir spurt om passord.

Vi prøvde BTH002 sammen med en HTC Touch HD og Nokia 5800 Xpressmusic. Med førsvnevnte telefon ble musikkvaliteten svært skurrete, mens alt fungerte bra med sistnevnte. Dette kan skje med A2DP-profilen, ettersom forskjellige produsenter bruker forskjellige standarder under denne profilen. Hvis du har en HTC-telefon, bør du altså prøve hodesettet i butikk først eller være forberedt på å bruke angreretten om du opplever skurring og har kjøpt hodesettet i en nettbutikk.

Overraskende god lydkvalitet

Det som har vært problemet med, helt uten unntak, alle trådløse A2DP-hodesett vi har prøvd tidligere, er at de avgir skurrende lyd. Spesielt symbalene i trommesettet har aldri vært naturtro, og en såkalt "krasj" (veldig fremtredende symbal) skurrer som oftest så mye at det ødelegger hele musikkopplevelsen. 

Vi hadde aldri trodd at BTH002 skulle være noe unntak, men i BTH002 er denne skurrelyden helt fraværende. At hodesettet er trådløst merkes ikke på andre måter enn at det faktisk ikke finnes noen ledning. 

Lydnivåene er heller ikke så verst. Vi synes det er nok av bass i hodesettet. Selv de dypeste tonene fra en svak kontrabass kommer godt frem i lydbildet, og om du justerer lydutjevneren kan du enkelt få bassgitaren til å være helt i front. Volumet kan også stilles svært høyt, ettersom du både kan stille volumet på mobilen og på hodesettet serielt. Høyeste volum er neppe bra for hørselene, men også her holder lydkvaliteten seg uten at noe begynner å skurre eller lyden blir grøtete.

Lydopplevelsen er også helt grei, i forhold til andre hodesett i samme klasse. Du mister imidlertid litt av den gode klangen den audiofile er vant med fra steroanlegget hjemme. Det gjør at lyden i hodesettet høres litt mindre åpent ut enn vi hadde foretrukket. 

Vi merket at klangen i for eksempel messingblåseinstrumenter er for lite fremtredende, og trompeten til Miles Davis høres dermed litt mer dyster ut enn den er ment. Også i rolige partier i metall merker vi at lyden er litt dystrere enn vanlig på grunn av at hodesettet avgir litt innestengt og klangløs lyd. 

Når det skjer mye i lydbildet, begynner mye detaljer å forsvinne og det er vanskelig å skille instrumenter fra hverandre. Da kan lyden beskrives som klangløs og innestengt, og musikken høres igjen litt dyster og kjedelig ut selv i rastkgående gladpartier. 

Vi sammenlignet med det ledningsbaserte Sennheiser PX200 som koster tre hundrelapper mindre enn BTH002, og da vi satte dette hodesettet på ørene åpnet lydbildet seg, klangen ble langt bedre og naturtro, flere detaljer kom frem i lyset og musikken ble mye morsommere å høre på. 

Konklusjon

BTH002 har en design som er lett å like, og kommer i seks forskjellige farger. Den sitter også helt greit på hodet, uten at det føles ubehagelig. Tastene på høyre øreklokke gjør det lett å styre musikken, og vi setter pris på at hodesettet også kan brukes som håndfri. 

Lydkvaliteten er kanskje det viktigste for veldig mange. Dersom du er en av dem, bør du heller se på et ledningsbasert hodesett til samme pris.

Dersom du kjøper et ledningsbasert hodesett til samme pris som BTH002, kan du forvente langt bedre lydkvalitet. Om du derimot er ute etter et trådløst hodesett, er BTH002 det beste vi har prøvd i denne prisklassen og kan anbefales.

Se flere tester av trådløse hodesett

Les også
Nokia BH-905
Les også
Jabra Halo
Les også
Plantronics Voyager Pro
Les også
Jawbone Prime
Les også
Denne håndfrien skal stoppe vinden
Les også
Nytt Jawbone-hodesett
Les også
Jabra BT8040
Les også
Samsung Wep 750
Les også
Jabra SP700
Les også
Jawbone 2
Les også
Supertooth One
annonse