Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Supertooth One

Supertooth One er ikke store saken.
Den tar knapt opp plass på solskjermen.
Enkel tilgang til kontrolltastene.
Det følger med bilholder.

Håndfri i bilen er et must. Men å bruke en vanlig håndfri med ledning eller et Bluetooth-hodesett er ofte litt for tungvint. Derfor er det som oftest smartest å gå for en høyttalende løsning bak rattet.

Supertooth One er en slik løsning. Denne er Bluetooth-basert, slik at du slipper å fikle med ledninger til mobilen. Det gjelder også til strøm, da enheten har innebygget batteri. Det eneste du trenger å passe på er å lade Supertooth-en innimellom.

Prisen er hyggelig: Du må ut med rundt 900 kroner for en Supertooth One.

Enkel montering

Det følger med billader i esken sammen med Supertooh One, slik at det er enkelt å lade den i bilen. I esken følger det også med en universal mobilholder, som kan holde mobiler som er inntil omtrent 5,5 cm brede. Vår Nokia E71 fikk med nød og neppe plass. En bredere telefon enn dette vil enkelt og greit ikke passe.

Holderen er for øvrig av typen som festes i rillene i luftslusene dashbordet i bilen. Om du ikke er redd for å ødelegge interiøret er det også mulig å sku eller lime fast holderen slik at den blir mer permanent.

Supertooth One festes enklest til solskjermen over førerplassen. Det følger med en klips du fester det hele med. Når enheten er festet slik er den heller ikke i veien.

Enheten er for øvrig ikke store saken. Målene er 2,1 x 6,4 x 12 cm. Den er laget i blank svart plast og veier såpass lite at du enkelt kan ta den med deg dersom du ønsker det.

Mikrofonen sitter på fremsiden av enheten. På fremsiden er det også en LED som angir status, som for eksempel at telefonen er tilkoblet eller at den er i paringsmodus. På siden sitter volum- og strømtaster.

I bruk

Det er lekende lett å koble sammen Supertooth-en og mobilen. Etter en rask paring er den klar til bruk. Nå kan du, dersom mobilen din støtter det, ringe opp med stemmekommandoer ved å trykke på den grønne tasten på enheten. Du kan også avvise samtaler ved å trykke på den røde tasten.

Vi liker at du ikke trenger å koble deg til Supertooth-en manuelt etter at du har koblet den til mobilen din. Så sant Bluetooth er aktivert og Supertooth-en er lagt til som autorisert enhet på mobilen din kobler de seg sammen så snart du er i nærheten av bilen.

Vi setter også pris på at du kan koble opp og ha to telefoner aktive samtidig. Det vil si at dersom du har to telefoner med deg vil begge to kunne være tilkoblet håndfrien, slik at du slipper å velge hvilken av de to som skal brukes. Svært praktisk om du har jobb- og privatmobil, eller om dere er to personer i bilen. Det kan være verdt å få med seg at stemmeoppringing bare vil fungere på den første av de to telefonene som kobles til.

Mange vil også sette pris på at du kan besvare samtaler bare ved å si "OK", "accept" eller "answer".

Dette lyset blinker hele tiden.
Enheten festes enkelt til klipset.
Bilholderen festes i lufteanlegget i bilen.
Du får ikke plass til en bredere telefon enn Nokia E71.

Det vi ikke liker er at LED-lyset blinker hele tiden mens telefonen er koblet til. Du legger ikke merke til det i dagslys, men når det er mørkt ute syns vi dette er voldsomt irriterende. Dette kan løses ved å feste et teipbit over lyset. Og så er det selvsagt ikke sikkert at din terskel for irritasjon er tilsvarende vår.

Lydkvalitet

Under testperioden var vi fornøyd med lyden Supertooth One produserer. Det er høy og klar lyd, og det er ikke vanskelig å høre den du snakker med.

Andre veien fikk vi en gang i blant høre at det var tidvis ekko, og at lyden var metallisk. Men jevnt over bemerket de fleste vi snakket med at det var god lyd. Vi fikk sågar høre at lyden var "bra til å være Supertooth" av en kjenner.

Supertooth One er utstyrt med støyredusering. Det vil si at den tar vekk mye av bakgrunnstøyen i bilen. Funksjonen fungerer jevnt over bra.

Batteri

I bruksanvisningen står det at Supertooth-en klarer 15 timer taletid og inntil en måned hviletid. Dette er svært hyggelige tall, siden du da slipper å lade håndfrien ofte. Det skal ifølge samme dokumentasjon være mulig å lade den fullt opp på tre timer, og også å lade via en PC.

Testperioden var ikke lang nok til at vi fikk tømt enheten for strøm, men i løpet av nesten en uke med flittig bruk var det fortsatt ikke behov for å lade. Vi har altså ingen grunn til å anta at tallene som oppgis ikke stemmer.

Spiller også musikk

Supertooth One støtter for øvrig A2DP-profil. Dette vil si at du kan spille musikk du har på telefonen din. Stikkordet er "kan". For høyttaleren egner seg virkelig ikke til musikk, og det skal knipe hardt før du vurderer å ta funskjonen i bruk. Den kan kanskje duge til lydbøker, men er det musikk du skal høre anbefaler vi heller at du skrur på bilradioen.

Konklusjon

Er du lei av ledninger, håndfri på øret, eller bare vil bli lovlydig når du er ute og kjører er Supertooth One absolutt et produkt du bør vurdere.

Vi liker at enheten er forholdsvis liten og lett, og har innebygget batteri som har god levetid. Lydkvaliteten er jevnt over veldig god, så du trenger ikke å bekymre deg for ikke å bli forstått når du snakker i denne.

At du ikke trenger å gjøre inngrep i bilens interiør for å montere håndfrien er også et stort pluss. Selve håndfrien fester du til solskjermen med et klips. Det følger også med en mobilholder som kan festes til rillene i luftuttaket i dashbordet. Når så Supertooth-en skal erstattes med noe nyere en gang i fremtiden er det bare å fjerne den. Dette gjør det også lett å flytte den til en annen bil.

Supertooth One er dessuten enkel å betjene, og støtter stemmekommandoer. At du kan ha to mobiler koblet til samtidig er også et klar fordel, som få andre bilhåndfrier tilbyr.

De negative sidene er i grunn bagateller: Indikatorlampen blinker hele tiden, noe som er irriterende når det er mørkt ute. Fikses med en teipbit. Supertooth-en støtter også musikkavspilling, men lydkvaliteten er rett og slett elendig. Det er bare å la være å bruke den.

At prisen er under tusenlappen gjør Supertooth One til et svært godt produkt vi gjerne anbefaler til deg som vil en høyttalende håndfri i bilen uten å måtte gå til det skritt å montere en fastmontert løsning.

Alt i alt er dette altså et bra kjøp om du kun skal ha en enkel håndfri som funker.

annonse