Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Jabra BT8040

Jabra har blitt et anerkjent merkenavn på håndfrifronten, etter at vi har sett flere svært gode hodesett fra produsenten. Vi har nå fått inn et eksemplar av Jabra BT8040 til test.

Tilbehørspakken er mer enn godkjent.

Gjennomført

Jabra BT8040 er med sine 10 gram et av de lettere håndfrisettene på markedet, og plugges – i likhet med brorparten av modellene i denne størrelsen – direkte inn i øret. Ingen bøyler eller andre løse deler som kan skape spetakkel, med andre ord.

Problemet med bøylefrie hodesett er ofte at de enten sitter for løst, eller rett og slett ikke får plass i brukerens øre. Dette trenger du ikke bekymre deg for med BT8040. Her får du med seks forskjellige hetter av forskjellig størrelse, slik at du kan finne den som passer deg best. Etter litt prøving og feiling fant vi en hette med perfekt størrelse, og var ikke i nærheten av å greie å riste hodesettet ut av øret.

Det er egentlig ingenting negativt å si om designen til BT8040. Hodesettet er så lite at du ikke merker at det ligger i lommen, det er solid bygget og sitter som støpt. De tre tastene du har å boltre deg med (volum opp, volum ned, telefontast) er fornuftig plassert og lette å bruke også under samtaler.

Er det noe vi setter pris på, så er det allsidige lademuligheter. BT8040 lades via en vanlig Micro-USB-inngang, slik at du kan velge om du vil bruke laderen eller datamaskinen din til å lade hodesettet. Det følger for øvrig med en Micro-USB-kabel i esken.

Å komme i gang

De fleste nyere Bluetooth-hodesett kobles opp mot mobiltelefonen din på nøyaktig samme måte. Fremgangsmåten er enkel: Aktiver Bluetooth på mobilen din, sett den på søkemodus, og hold inne telefonknappen på hodesettet. Når telefonen finner hodesettet, må du slå inn en kode. Denne koden er 0000. Angi hodesettet som "alltid autorisert" eller tilsvarende, så slipper du at telefonen spør om du autoriserer tilkoblingen hver gang.

Svært bra lyd

Lyden i BT8040 er intet annet enn imponerende til å være et så lite Bluetooth-hodesett. Det er overhodet ikke noe problem å høre den du snakker med, og vi fikk heller aldri klager på lydkvaliteten fra den andre enden. Helt fritt for skurring og ulyder er det ikke, men dette er likevel i toppklasse.

Å høre på musikk i monolyd er kanskje ikke verdens mest spennende opplevelse, men det er ihvertfall ikke noe å utsette på lyden, som er helt klokkeklar.

Alternativene..

BT8040 veier kun 10 gram.

Om du ikke liker hodesett uten festemekanismer utenfor øret, kan du ta en nærmere titt på Samsungs Wep 750, som også koster halvparten så mye som Jabra BT8040. Da får du imidlertid ikke like bra lyd, og det har også mindre tilpasningsmuligheter for øret. Dersom du trenger et hodesett du skal bruke i timevis av gangen, vil vi anbefale en nærmere titt på TT Micro BTH-068, som er blant de mest ergonomiske for langtidsbruk.

Om du er ute etter et lite hodesett med bra lydkvalitet, er BT8040 et finfint valg. Med gode lademuligheter gjør det ikke noe at taletiden ligger et par timer under mange av konkurrentene, og vi har heller ikke vært borte i mange modeller som sitter like støpt i øret. Dette hodesettet er lett verdt de 600 kronene du må punge ut.

annonse