Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Samsung Wep 750

Samsung har med tiden fått et ganske solid utvalg av hodesett i Wep-serien sin, og kvaliteten har økt med årene. Vi har fått inn et eksemplar av Wep 750, som både er lite, stilrent og koster knappe 300 kroner.

Skral, men komplett tilbehørspakke

Når du åpner esken finner du verken bordstativ, bæreveske eller annet krydder. Her får du en lader, en brukerhåndbok og selve hodesettet. Dette er til gjengjeld alt du egentlig har bruk for.

Wep 750 er lite, elegant og billig.
Vi liker micro-USB.

Wep 750 har ingen store designmessige svakheter. Det er enkelt å feste hodesettet i øret, samtidig som den lave vekten gjør at det ikke er noe problem å bruke det i flere timer i strekk. Om du likevel skulle bli sliten i øret, kan du snu bøylen for å bytte side.

Dersom vi skal sette fingeren på noe, må det være at det ikke følger med ekstra puter til ørepluggen.

NB: Om du skulle være på jakt etter et hodesett til en jobb der du stort sett sitter i telefonen hele dagen, kan det fort bli ubehagelig å bruke et hodesett som går inn i øret. Til slike bruksområder anbefaler vi bøylebaserte hodesett, for eksempel TT Micro BTH-068.

Lett å komme i gang

For å koble Wep 750 opp mot en mobiltelefon, trykker du enkelt og greit inn tasten med telefonsymbolet på, og holder den inne til det blinker blått i LED-en. Deretter søker du opp hodesettet med mobilen, trykker inn kode "0000", angir hodesettet som autorisert, og du er i gang.

Vi hadde ellers ingen problemer med å koble hodesettet til Playstation 3, for de som liker å skjelle og smelle mens de skyter folk på internett.

Enkelt i bruk

Etter den første tilkoblingen, vil hodesettet automatisk koble seg opp mot telefonen din hver gang du skrur det på. For å besvare samtaler trykker du enkelt og greit på tasten med telefonsymbolet. Denne brukes i bunn og grunn til det aller meste, utenom å stille volumet, som gjøres ved hjelp av to egne volumtaster.

Å lade hodesettet er heller aldri noen byrde, ettersom ladeinngangen er av typen micro-USB, og du dermed kan bruke en hvilken som helst datamaskin og en vanlig micro-USB-kabel.

Lydkvaliteten er som forventet ikke like bra som med et trådet hodesett, og du kommer ikke utenom en del spraking og ulyder. Samtaler går likevel stort sett greit, og volumet kan stilles høyt nok til å tilfredsstille de fleste.

Taletiden er på åtte timer, noe som verken er bedre eller verre enn et typisk Bluetooth-hodesett i dag. Så lenge det holder lenger enn telefonen er vi egentlig fornøyd.

Mye for pengene

Alt i alt vil vi kalle Wep 750 et fornuftig kjøp dersom du er ute etter et billig, lett og stilrent hodesett, og ikke har altfor store krav til lydkvaliteten. Her får du kort fortalt mye for pengene.

Les flere tester av håndfri-sett her.

Les også
Avantalk AH5
Les også
Plantronics Voyager Pro
Les også
Jawbone Prime
Les også
Denne håndfrien skal stoppe vinden
Les også
BTH002
Les også
Nytt Jawbone-hodesett
Les også
Jabra SP700
Les også
Jawbone 2
Les også
Samsung Wep250
Les også
Se Samsungs tre nye Bluetooth-hodesett
Les også
Nokia BH-703
Les også
Håndfri som tåler det meste
annonse