Til hovedinnhold
TestACS T1 Live!

Disse er ren terapi for ørene dine

Det koster å være kar – men disse ørepluggene er verdt hver eneste krone.

ACS
Ole Henrik Johansen

[Hardware.no]: Først må vi si at syv tusen kroner for et par ørepropper høres vannvittig ut, og det er det nok også for de aller fleste. Men er du opptatt av god lyd, og i tillegg har sett deg lei i å jakte etter propper som passer dine øreganger, er ACS T1 Live! en soleklar anbefaling.

Noe av det beste vi har hørt

Lydmessig får du noe av det beste vi har lyttet på, med et lydbilde som er meget åpent og luftig samtidig som det spiller nøytralt. Bassen leverer med stor presisjon og kraft uten at den på noen måte blir en dominerende faktor i helhetsinntrykket. Sammen med en mellomtone som virkelig har godt skyv i frasparket, gir T1 Live! deg topp kvalitet i nesten hele frekvensområdet.

Merkelig diskant

Eneste vi har å utsette på lydkvaliteten er at diskanten noen ganger stiller seg litt merkelig plassert i lydbildet, selv om den er så luftig og klar som en diskant skal være. Alt i alt får du en lydopplevelse som kan være ren terapi for ørene dine, med en uanstrengt lytteglede du bør forvente for prisen du betaler.

Støpes etter dine ører

ACS T1 Live! formstøpes etter avtrykk av dine øreganger for å passe best mulig. Selve formstøpningen er unnagjort i en fei, mens det tar rundt tre uker før du får selve proppene. Med en slik avstøpning vil øreproppen passe deg hundre prosent. Resultatet er en propp som sitter godt uansett hvor mye du beveger deg, samt at den stenger veldig mye av støyen rundt deg ute.

Innebygget mikrofon

Med Live!-modellen har du også en innebygget mikrofon, som først og fremst er ment for bruk av musikere til å ta inn lyd fra omgivelsene. Til denne funksjonen trenger du en beltepakke som ikke har kommet på markedet ennå. Du har også mulighet til å skifte ut kun ledningen, så skulle uhellet være ute slipper du å kjøpe hele pakken på nytt.

Alt i alt får du fra øverste hylle når du kjøper ACS T1 Live! Disse øreproppene leverer et lydbilde som er både luftig og fylt til randen med detaljer. Bassen og mellomtonen jobber meget godt sammen, og diskanten setter de høye tonene godt, selv om den kan virke litt rart plassert i lydbildet innimellom. Selv om prislappen er stiv, er dette en klar anbefaling til deg som er på jakt etter ørepropper som leverer knakende god lyd, samtidig som de er tilpasset kun for dine øreganger.

+  Ekstremt bra lydkvalitet
+  Sitter meget godt
+  Spesielt god bass og mellomtone
+  Kan brukes på mobiltelefon
+  Meget god støydemping
+  Utskiftbar ledning


-  Kostbare
-  Tiltrekker seg fort støv

Vil du vite mer?
Les hele testen av ACS T1 Live! på Hardware.no »

Alternativer

Vi har ikke testet ørepropper i denne prisklassen tidligere. Men er du likevel interessert i et sett med gode propper som er formstøpte og ikke koster det hvite ut av øynene, har ACS et godt alternativ i T15 Costum. Her slipper du unna med rundt 2 500 kroner for et par spesialtilpassede propper.

Har du ikke behov for å få spesialtilpassede propper, og ønsker å holde budsjettet under to tusen kroner, vil vi anbefale deg å ta en nærmere kikk på Ultimate Ears TripleFi 10. Her får du et sett propper som byr på mye lyd for pengene, og som samtidig har mange forskjellige tilpasningsmuligheter.

annonse