Til hovedinnhold
TestSupertooth Melody

Trådløst for musikk og tale

Supertooth leverer svært gode håndfriløsninger til bil. Men kan de lage trådløse hodetelefoner?

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Spesifikasjoner

Formfaktor: Bluetooh øreklokker, on ear
Vekt: 102 gram
Frekvens: 2 GHz
Rekkevidde: 10 meter
BT: 2.1 med A2DP
aptX: Nei
Multipoint:Nei
Funksjoner:Spill, pause/stop, frem, tilbake, volum
Batteri: 7,5 timer brukstid
Pris og tilgjengelighet: I salg nå. Pris: 895 kroner

Supertooth har laget noen av de beste portable handsfree-settene til bil. Med dette som utgangspunkt hadde vi visse forventninger til Supertooth Melody, som er trådløse øreklokker for stereomusikk og mobilsamtaler.

Enkle og lette

Da vi pakket ut øreklokkene så vi raskt at dette ikke er et såkalt high end-produkt. Settet er ganske spinkelt, bøylen over hodet er i hovedsak av plast. Klokkene er av typen «on ear», som betyr at klokkene ikke omslutter øret, men ligger utenpå. Overgangen mellom klokke og bøyle virker spinkel. Hengselen i overgangen lar deg vri klokkene 90 grader. Det gjør at settet blir litt flatere når du skal ha det ned i den medfølgende oppbevaringsposen.

Klokkene er i plast, og kommer i en rekke ulike farger. Vårt testeksemplar er lyseblått. Felles for alle variantene er at det er kantene på klokkene som er farget. Dekselet utenpå klokken, der også de fleste av betjeningstastene sitter, er i skinnende blank sortplast, med ramme i krom. Det samme er plasten på siden av hodebøylen, mens toppen av bøylen er i matt sort med en tøytrukket skumgummipute.

Settet ser ikke direkte simpelt ut, men det gjør deg definitivt ikke til noen moteløve.

Spinkel lyd

Men så er det heller ikke den viktigste oppgaven til Supertooth Melody. Dette er trådløse øreklokker for musikk og samtaler.

Men heller ikke her lever Supertooth Melody helt opp til den kvaliteten vi er blitt kjent med gjennom selskapets øvrige produkter.

Høyttalerne er ikke kraftige nok til å gjengi musikk på en fullgod måte. Her er mye diskant, moderat mellomtone og litt begrenset bass. Det gir rett og slett en ganske middelmådig lytteopplevelse. Det er mulig å spille ganske høyt, uten at det gjør lydbildet bedre.

Settet har A2DP, men ikke aptX for tapsfri MP3. Det spørs om aptX egentlig ville ha hjulpet så mye.

Støyer

En annen ulempe med høretelefonene er at musikken lekker til omgivelsene. Vil du skaffe deg noen nye uvenner er det bare å bruke disse øreklokkene på pendlerbussen om morgenen.

Da står vi igjen med et hodesett som lar deg lytte til musikk, om enn mend et litt spinkelt lydbilde. – hva så med samtalelyden?

Bra talegjengivelse

Her kommer settet bedre ut. Mikrofonen fanger opp det vi sier og overfører det på en helt fin måte. Innkommende tale er lett å oppfatte, selv om diskanten er påfallende skarp også her. Settet er likevel helt kurant for bruk til mobilsamtaler, og bærekomforten gjør at du kan bruke det under lange samtaler uten at det føles trykkede. Hensikten er å høre og bli hørt, og den jobben fikser Supertooth Melody godt nok.

Det er verdt å nevne at vi har testet to eksemplarer av Supertooth Melody. Årsaken er at det første eksemplaret skurret i diskanten, noe som kunne skyldes en feil ved øreklokkene. Det viste seg da også at det andre eksemplaret gav et bedre lydbilde enn det første, selv om vi også her låt litt for tamt i de dypeste frekvensområdene. Feilen ved det første eksemplaret kan ha vært et enkelttilfelle. Opplever du skurring og dårlig lyd i ditt eksemplar bør du kontakte forhandleren din.

Enkelt å betjene

Brukergrensesnittet er også enkelt. Her er to godt markerte volumtaster som er lette å betjene. En knapp på midten av høyre klokke kan vippes opp eller ned. Opp er pause/start-funksjon, mens ned starter eller stopper anrop.

Du har også knapper for å hoppe frem eller tilbake i spillelisten.

Ukurrant ladeplugg

Hodesettet er oppladbart, men lader følger ikke med. Det gjør imidlertid en USB-kabel med 2,5 mm ladeplugg i enden. Har du en lader med USB-port kan du koble til denne ledningen og lade hodesettet. Men du kan ikke lade med standard Micro-USB-kabel.

Du kan heller ikke koble til en kabel som reserveløsning, og dermed er settet ubrukelig når batteriet er flatt.

Ikke billig

Prisen på settet er 895 kroner. Det synes vi er i stiveste laget med tanke på hva du får igjen.

annonse