Tek.no

Test Lenovo Y70 Touch

En perfekt underholdningsmaskin

Du bør vurdere Lenovos nye lekkerbisken, enten det er spill, film eller kontorarbeid som står på menyen.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Lenovo Y70 Touch »

Mange ønsker mer kraft enn en puslete ultrabærbar kan by på, men vil på en annen side ikke drasse rundt på en like stor spillbærbar som Asus G751 eller monstrositeten Alienware 18. Til deg som tilhører denne gruppen kan vi i dag berolige deg med at redningen har ankommet. Redningsmannen er sendt helt fra Lenovo-fabrikken i Kina og kaller seg selv bare for Y70 Touch.

Og la oss bare gjøre én ting helt klart fra første stund: Selv om denne maskinen er «Made in China» er den ikke til å kimse av.

Y70 er noe så vanlig, men likevel så flott, som en bærbar underholdningsmaskin. Underholdningsmaskiner legger seg midt mellom de kjedelige, billige varehusmaskinene og de store og kraftige spillbeistene. Dette er et litt skummelt farvann da det kan vippe begge veier. Enten kan underholdningsmaskinene gå skikkelig på trynet, eller de kan brilljere stort – til tross for at også disse har sine sterke og svake sider.

Lenovos Y70 tilhører heldigvis sistnevnte kategori og er etter vår mening den perfekte underholdningsmaskinen. For ikke å høres helt ukritiske ut, la oss gå løs på begrunnelsen for hvorfor Y70 absolutt bør vurderes av deg som ser etter noe mer enn en skrivemaskin.

Hele opplevelsen starter faktisk allerede før du får fisket maskinen opp fra boksen den leveres i, der du får øye på det børstede anodiserte aluminiumet gjennom den klare beskyttelsesplasten.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Etter å ha revet den av, når du føler rillene og kjenner vekten, forstår du at dette er begynnelsen på noe bra. Du kan godt snu den om du er i tvil. Der får du bare mer av det samme rene metallet, samt en stilig rød detalj under basselementet.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Entusiastisk som du nå er for å se mer, forsøker du – men feiler straks – i å åpne maskinen med bare én hånd. Solid som skjermhengslen er må det nemlig to hender til for å åpne skjermen og avsløre et av det mest stilrene utseendet vi har sett på en bærbar i denne pris- og ytelsesklassen på en stund. Et mørkt grått og gummiert belegg omkranser tastaturet. Dette er både behagelig å hvile håndleddene på samtidig som fargen gjør overgangen til de sorte og røde detaljene rundt perfekt.

Sprakende farger

Like over tastaturet ruger en 17 tommer stor Full-HD-skjerm bak en like stor glassplate. Skjermen er berøringsfølsom, noe som kanskje er aller mest vanlig på hybrider eller ultrabærbare, og enten du bruker berøringsskjermer eller ei gjør i alle fall ikke denne funksjonen noen skade. Som en konsekvens av berøringsfunksjonen er skjermen riktig nok av den blanke typen, men takket være kraftig belysning sendes de fleste andre lyskilder og reflekser på flukt.

På side 2 har vi sammenlignet lysstyrken med andre bærbare »

Skjermen har god innsynsvinkel og viser sterke, levende farger. Om du er bekymret for om 1920 x 1080 punkter ikke er god nok oppløsning i 2015 har du ikke noe å frykte. Fra normal sitteavstand ser en knapt forskjell på en Full-HD-skjerm og en mer høyoppløst en. Den «lave» oppløsningen ser vi heller på som en fordel, der den både er snillere mot batteriet og gir grafikkløsningen en sjanse til å hamle opp med selv nyere spill.

God ytelse

Selv om Lenovo Y70 Touch er en relativt stor og kraftig maskin kan den ikke måle seg med den brutale spillmaskinen Asus G751 eller de verste beistene fra Alienware når det kommer til spillytelse. Til det er grafikkløsningen, en Nvidia GeForce GTX 860M-brikke, for svak. Likefullt, som våre målinger viser, kan maskinen oppnå ganske gode resultater i selv nyere spill som Hitman Absolution og Metro 2033 om du firer litt på grafikkinnstillingene.

Se spillmålingene våre på neste side »

Når det kommer til den generelle ytelsen er denne svært god og du vil neppe trenge mer prosessorkraft enn den firekjernede i7-prosessoren fra Intel gir deg. Maskinen starter opp på et blunk, og det samme gjør alle programmene våre også – noe vi kan takke den raske og ikke minst massive flash-disken på 512 gigabyte for. Det er sjelden vi ser så mye flashlagring i prissegmentet Y70 Touch ligger i, og gjett om vi har sansen for det!

Et fullkomment tastatur

Tastaturet er fullkomment. Den dagen Lenovo slutter å lage AccuType-tastaturet sitt skal det flagges på halv stang fra Tek-kontorene, for her er det bare Apple – og kanskje også MSI – som kan konkurrere om å levere en god opplevelse både for deg som produserer tekst og bruker maskinen til spill.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Med sin Y70 har Lenovo funnet en gyllen middelvei mellom tastvandringen til sin egen Thinkpad X1 Carbon og den ultrabærbare Yoga 2 Pro. Tastene gir akkurat passe motstand og har et belegg som gir mindre friksjon mot fingrene dine enn andre tastaturer. De glatte tastene lar deg skrive raskt og effektivt. Lyden det lager er også veldig behagelig og det oppstår ingen resonans i basen, som det gjør på enkelte billige tastaturer. Det røde baklyset er tøft, og på dagen – når du ikke trenger å ha det på – ser du i stedet den stilige røde kontrastfargen rundt hver tast.

God pekeplate

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Pekeplaten er stor og støtter selvsagt flerbevegelser. Musepekeren holder også greit følge med fingerbevegelsene dine, med lite forsinkelse. Om du går fra en bærbar Apple-maskin blir du imidlertid skuffet, men så er også deres pekeplater fullstendig overlegne alle andres.

Det eneste vi derfor har å utsette på Lenovos pekeplate denne gangen er at lyden som oppstår når platen fysisk trykkes ned bidrar til å gi et litt billig inntrykk. Heldigvis holder det som regel å «tappe» forsiktig med fingeren uten å presse den helt ned.

Er stillheten selv

Y70 Touch er lydløs under normal bruk. Ikke før du starter krevende programmer eller spill kan noe som minner om viftesus høres – dette til tross for at maskinen kan drive relativt krevende spill og opererer med ganske høye temperaturer. Like god kjøling som Asus’ G751 har får du ikke, med det trenger du heller ikke med den svakere maskinvaren. Totalt sett går Y70 Touch svært stille i gangene og vi tror selv støyallergikere kan like den svært godt.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Grei batteritid

Om det er lang batteritid du er på jakt etter kjøper du ikke en maskin som Y70 Touch med dedikert grafikkbrikke og firekjernet prosessor. Når det er sagt klarer Lenovo-maskinen seg veldig godt sammenlignet med både spillbærbare og andre underholdningsmaskiner. Vi målte batteritiden til 3 timer og 45 minutter under videoavspilling, en tid som kan forlenges en del ved å ytterligere sette ned lysstyrken i skjermen eller gjøre arbeid som belaster prosessoren mindre – som nettsurfing eller tekstbehandling.

På side 2 har vi sammenlignet batteritiden med andre bærbare »

Go' lyd

Lyden er vi veldig fornøyde med, der både diskant og bass ligger godt over det jevne. Sistnevnte trykker aldri skikkelig i fra, men det er egentlig helt greit. Så lenge du ikke spiller på maks volum bidrar basselementet under maskinen til å gi et mye mer fyldig lydbilde.

På neste side konkluderer vi og sammenligner ytelsen mot andre bærbare »

Lenovo IdeaPad Y70-70 (80DU007PMT)
9
Imponerende
Anbefalt

Lenovo IdeaPad Y70-70 (80DU007PMT)

sitat"En veldig hyggelig kombinasjon av spillytelse, komfort og design – til en god pris."
 • Krysse av
  Solid byggkvalitet
 • Krysse av
  Støysvak
 • Krysse av
  Perfekt tastatur
 • Krysse av
  God pekeplate
 • Krysse av
  Stilig design
 • Krysse av
  Masse flash-lagring
 • Krysse av
  God ytelse
 • Krysse av
  Flott skjerm
 • Bytt
  Pekeplaten høres godt når den trykkes ned
 • Bytt
  Bedre grafikkløsning er rett rundt hjørnet

Les også