TEST: Lenovo Y70 Touch

Test Lenovo Y70 Touch

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

En perfekt underholdningsmaskin

Du bør vurdere Lenovos nye lekkerbisken, enten det er spill, film eller kontorarbeid som står på menyen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

God på grafikk

Den siste spillbærbare vi testet med Nvidias GTX 860M-grafikkbrikke var Acers Nitro VN7, som dessuten også har nøyaktig lik pris som dagens Lenovo Y70 Touch. Ytelsen til Acer-maskinen var omtrent som ventet, og om Lenovos Y70 Touch bare kan måle seg med hva denne viste har vi en soleklar vinner av de to – siden Y70 Touch helt klart stikker av med seieren når det kommer til alle de eksterne kvalitetene som nevnt på førstesiden.

I syntetiske 3DMark fikk vi det vi ventet oss. Det er ikke mange poengene det står om, og i praksis virker det som de to likt prisede og spesifiserte maskinene fra Acer og Lenovo kan prestere nærmest like godt. Veien opp til Asus G751 og GTX 980M-brikken som sitter i den er imidlertid lang, og akkurat hva slags spillytelse du gir avkall på ved å gå for en maskin med en 860M-grafikkbrikke i stedet for en 980M-brikke, ser vi i de neste spillgrafene.

Vi beveger oss over fra syntetiske målinger til faktisk spillytelse. I testspillene våre, Hitman Absolution og Metro 2033, får vi oss en liten overraskelse – selv om det egentlig ikke er noen spesiell grunn til å vente et annet. Her rapporteres det nemlig om absolutt dødt løp mellom de to maskinene med 860M-grafikk innabords. 

Av de to spillgrafene ser vi også at du kan kjøpe deg svært mye bedre grafikkytelse ved å gå for en bærbar med Nvidias GTX 980M-brikke, en slik som ligger på lur i Asus' nye spillbeist. Her snakker vi imidlertid om en helt annen pris- og vektklasse. Oppsummert er vi greit fornøyde med grafikkytelsen vår forholdsvis rimelige Lenovo Y70 Touch leverer. Om du firer litt på grafikken kan du nyte alle nye og kommende spill på denne maskinen i en stund fremover. 

Prosessoren holder følge

Heller ikke prosessorytelsen skuffer. Det er en Intel Core i7-4710HQ som er sjefen i maskinen. Denne har fire kjerner som hver arbeider på 2,5 GHz.

Vi satte i gang konvertering av en filmsnutt på omtrent én time. Dette er en ganske hard oppgave for prosessoren, som for anledningen øker frekvensen til hele 3,4 GHz. Dermed gnaget den seg igjennom filmen vår på snaue 10 minutter, noe som er et godt resultat.

Vi sjekker også ytelsen på lagringsmediet. Den massive SSD-en i Y70-en skriver med en hastighet på 442 MB/s og leser med en hastighet på 554 MB/s. Dette er akkurat den ytelsen vi forventer, og du kan være sikker på at innlasting av spill og oppstart av maskinen vil gå skikkelig unna. Vi vil virkelig berømme Lenovo for å ha lagt inn en romslig SSD på hele 512 gigabyte i maskinen. For mange betyr dette at de kan oppbevare alle de mest spilte spillene sine her, flere filmer, masse musikk og store programmer – uten å måtte ty til mekaniske avlastingsharddisker som både bråker kan gå i stykker lettere. 

Gode 3 timer og 45 minutter kan du fint hale ut av Y70 Touch under videoavspilling. Hvor lenge du kan spille på maskinen uten å koble til laderen er nok ikke særlig mye over et par timer – på sitt beste, men til lett arbeid, som tekstbehandling, kan du på en annen side vente deg opp mot fire- fem timer tror vi. Om både batterilevetid og spillytelse er viktig for deg kan det være en idé å vende snuta mot Multicoms Xishan W230S først som sist. Denne leverer eksepsjonellt god batterilevetid for en spillbærbar å være, men i en 13-tommers innpakning.

Skjermen imponerer stort med spreke farger og god innsynsvinkel. Skjermen er en av de bedre vi har sett på spillbærbare i dette prissegmentet, og reflekser er svært sjelden et problem takket være den gode lysstyrken – til tross for at den er blank.

Kjøleegenskapene er midt på treet. Helt i enden, under maskinen, måler vi svært høye temperaturer. Viftene er på sin side svært støysvake selv når det står på som verst i 3D-spill eller under andre heftige oppgaver.

Konklusjon

Det er natulig å sammenligne Lenovos Y70 Touch med den omtrent nøyaktig likt spesifiserte Acer Nitro VN7, og uten å legge noe mellom kan vi nå fastslå at Y70 Touch gir konkurrenten fra Acer buksevann så det holder.

Lenovos Y70 Touch har et behagelig tastatur, en god pekeplate, en livlig og berøringsfølsom skjerm samt god nok ytelse til å drive nye spill på ganske høye innstillinger. Ikke er den noen bråkebøtte heller, og alt er bakt inn i et skall av røff sort aluminium som hever det visuelle inntrykket til nye høyder. 

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Den litt svake batteritiden noterer vi oss, men det er ikke denne bagatellen som er grunnen til at Y70 Touch ikke tar hele turen til topps på vår karakterskala. En grafikkoppgradering er nemlig på vei i form av Nvidias GTX 960M-brikke, som snart vil smette inn i en Y70 Touch nær deg og gjøre den enda mer attraktiv.

Noen endelig dato for når den forbedrede grafikkløsningen ankommer maskinene som selges i Norge har vi ikke fått, men Lenovo kan fortelle at den nok ikke er så langt unna. Vi skal følge godt med på denne oppgraderingen og kalle inn en maskin til ytelsestesting, samt oppdatere deg med målingene våre, når denne blir tilgjengelig.

Om ingen andre produsenter står klare med noe bedre innen den tid har Lenovo med sin Y70 Touch markert seg som et knallgodt valg – og om du ikke skulle ha tid til å vente noen måneder gjør du absolutt ingen dårlig deal i dag heller, bare så det er sagt. 

Gå til side

9/10
Imponerende

Lenovo IdeaPad Y70-70 (80DU007PMT)

"En veldig hyggelig kombinasjon av spillytelse, komfort og design – til en god pris."

Fordeler

 • Solid byggkvalitet
 • Støysvak
 • Perfekt tastatur
 • God pekeplate
 • Stilig design
 • Masse flash-lagring
 • God ytelse
 • Flott skjerm

Ting å tenke på

 • Pekeplaten høres godt når den trykkes ned
 • Bedre grafikkløsning er rett rundt hjørnet

Detaljer

 • Batteritid
 • Design
 • Interaksjon
 • Prosessorytelse
 • Skjerm
 • Spillytelse
 • Støy

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen