Til hovedinnhold

Snart får du kjøpt TV hos IKEA

Kommer komplett med Blu-ray og høyttalersystem.

IKEA

Det var på ingen måter ventet, men nå skal IKEA lansere sin første TV. En helt vanlig TV er det ikke, her er det nemlig en skikkelig pakkeløsning man får servert. TV-en vil komme i serien Uppleva, som fra før inneholder et par multimediamøbler.

Grunnen til at IKEA nå plutselig starter med TV-er skal være at folk ser dette med å få inn TV-en i stuen som et problem og en utfordring. Da spesielt alt ekstrautstyret, som dekodere, kabler, fjernkontroller og så videre. Modellen kommer i flere farger og størrelser, og skal være lett å kombinere med de andre modulene i Uppleva-serien. Blant de mer artige detaljene finner vi fronter som slipper gjennom signalene fra fjernkontrollen, slik at du kan gjemme eventuelle ekstra dekodere inne i møblet.

TV-møblet til IKEA vil foruten et panel med full HD også inneholde en Blu-ray-avspiller og et 2.1-lydsystem. Panelet er LED-baklyst, støtter 400 Mz og kommer i flere størrelser, fra 24 til 46 tommer. En subwoofer hører også med, og signalet til denne går trådløst, slik at det eneste du trenger er en stikkontakt.

De tekniske delene til produktet vil komme via et samarbeid med kinesiske TCL, en av verdens største produsenter av TV-er og Blu-ray-spillere.

Kommer i oktober, til en rimelig pris

Flere farger kommer

TV-møblet kommer først på det norske markedet i oktober får vi høre fra kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen hos IKEA. Dermed er heller ikke pris endelig fastslått.

– Vi har en policy om å gjøre det rimelig på hele produktspekteret, så vi har helt klart ambisjoner om å prise oss lavt i markedet også på dette produktet.

For ordens skyld, i Sverige starter prisene på rundt 6500 kroner.

Hva tror du? Blir dette en stor slager på hjemmefronten, eller bør IKEA holde seg til møbler og annet tilbehør slik de gjør i dag?

(Kilde: IKEA, via Nordic Hardware)

annonse