Service

Dette er de 10 mest populære speilrefleksene

Hvem går av med seieren denne gangen?

10. – 6. plass

Ønsker du deg et nytt speilreflekskamera, eller er du villig til å ta steget over fra kompaktkameraets verden? Hvilket kamera skal du kjøpe? Jungelen er stor og forvirrende, og kanskje en toppliste kan hjelpe deg på veien. Les også de følgende guidene hvis du vurderer din første speilrefleks:

Ting å tenke på før du kjøper ditt første systemkamera (del 1)
Ting å tenke på før du kjøper ditt første systemkamera (del 2)

Nedenfor følger listen over de 10 mest populære speilreflekskameraene i prisguiden:

10. Canon EOS 550D

I testen vår av Canon EOS 550D skrev vi at det er en moden modell som gjør det den skal og mer til. Den har høy oppløsning og svært god videofunksjon, og kanskje den beste lysmåleren av alle kameraer i denne prisklassen.

Kameraet har utmerket detaljgjengivelse på lav ISO, masse funksjoner, svært god videofunksjon, generelt høy bildekvalitet, god lysmåler, er brukervennlig og gir mye for pengene. EOS 550D har imidlertid litt lavt dynamikkomfang, dårlig JPG-konvertering i kameraet, lite manuell kontroll på video og litt liten søker, mens "Creative Auto" kunne vært bedre.

Canon EOS 550D får du nå for 4490 kroner (bare kamerahus) og oppover, og fra 4785 kroner med kitobjektiv.

9. Nikon D5100

Vi har testet Nikon D5100 også, og den gangen syntes vi det var et imponerende stykke kamera. Vi har sett mye av det før, men det var først i fjor at noe sånt som dette ble mulig til denne prisen. Nikon D5100 konkurrerer direkte med Canon EOS 600D, og de er veldig like på de fleste områder, inkludert prisen.

På den positive siden har Nikon D5100 meget høy bildekvalitet, høy byggekvalitet, gode egenskaper i dårlig lys, vridbar skjerm med høy oppløsning og ellers mange avanserte funksjoner. Blant det mer negative er treg autofokus, noen mangler på brukervennlighet, samt mangel på speillås og nedblendingsknapp.

Nikon D5100 koster fra 3943 kroner for kamerahus, og fra 4390 kroner med standardobjektiv.

8. Canon EOS 5D Mark III

Vi testet Canon EOS 5D Mark III nylig, og kom frem til at det var et fantastisk godt kamera. Her er det få store feil og mange store fordeler, men vi er likevel en smule ambivalente til det hele. Mange aspekter av bildekvaliteten er nemlig ikke vesentlig forbedret siden 5D Mark II, mens ting har fått seg en kraftig og hardt tiltrengt oppgradering.

Kameraet har svært god detaljgjengivelse, alt i alt svært god bildekvalitet, en stor og klar søker med 100% dekning, mange og gode funksjoner, kraftig forbedret autofokus, kraftig forbedret videofunksjon og betydelig forbedret opptakshastighet, samt at bildestøyen er under god kontroll.

Blant det mindre positive er det at bildekvaliteten i store trekk ikke er vesentlig bedre enn 5D Mark II, at kameraet har litt mer plundrete betjening og mer innfløkte menyer enn tidligere, noe bløte JPG-filer som standard, manglende støtte for UHS-I og for høy pris.

Canon EOS 5D Mark III får du kjøpt fra 25660 kroner.

7. Canon EOS 7D

I vår test av Canon EOS 7D kom vi frem til at det fremstår som et komplett kamera for entusiasten som vil ha noe ekstra eller for den profesjonelle som ikke kan forsvare å bruke altfor mye penger.

Det har generelt meget god bildekvalitet, rask og presis autofokus, velfungerende Full-HD-videoopptak, innebygd blits som master, mange tilpasningsmuligheter, samt er solid bygd med gode værtettinger og er raskt med stort JPG-buffer.

Kameraet får likevel ikke utnyttet 18 megapiksler til fulle, og har litt få valg til tilpasning av knapper, håpløs implementering av hurtigskifte av filformat og kun plass til 15 RAW-bilder i buffer. Speillåsen er dessuten altfor godt gjemt og implementeringen av hurtigskifte av filformat er håpløs.

Canon EOS 7D koster fra 9459 kroner.

6. Nikon D3200

D3200 er et nytt speilreflekskamera i innstegsklassen fra Nikon. Den rimelige speilrefleksmodellen har likevel 24 megapiksler - mer enn erkekonkurrenten Canon har i noe som helst kamera. Det høye antallet megapiksler har ikke gått ut over opptakstempoet, og D3200 får til fire bilder per sekund på det meste.

Høyeste kalibrerte ISO-verdi blir 6400, men man kan også benytte seg av en innstilling som ukalibrert tilsvarer ISO 12800. Skjermen er på 3 tommer (7,6 cm) og har oppløsning på 921 000 bildepunkter. For videoopptak i Full HD byr D3200 på 30 bilder per sekund, og opptil 60 bilder per sekund i NTSC eller 50 i PAL ved 720p.

Du får kjøpt kamerahuset til Nikon D3200 for 4590 kroner og oppover, og du får også med et kitobjektiv hvis du punger ut 5120 kroner.

Bli med til neste side for å se de fem mest populære modellene »