Service

Her er de 10 heteste digitalkameraene

Disse er mest populære i prisguiden akkurat nå.

10.–6. plass

Det er sommer, og feriepenger og restskatt er på vei inn på kontoen. De fleste kunne vel tenke seg å tilbringe dagene utendørs, men hvorfor ikke ta med deg et lite digitalkamera for å dokumentere det søte sommerlivet?

Nedenfor følger en liste over de 10 mest populære digitalkameraene i prisguiden for øyeblikket, og lista kan kanskje hjelpe deg med å finne det kompaktkameraet som passer deg best. Ta en titt:

10. Panasonic Lumix DMC-TZ20

I testen vår av Panasonic Lumix DMC-TZ20 skrev vi at TZ20 er et utmerket kamera som bærer preg av å være en modell Panasonic har finpusset gjennom en årrekke.

TZ20 er brukervennlig, raskt i bruk, rimelig kompakt, har hele 16x optisk zoom, tar opp Full HD video og har en god stabilisator. GPS er innebygd og TZ20 har både masse automatikk og mulighet for full manuell kontroll.

Et område hvor TZ20 skuffer litt er bildekvaliteten. Den er riktignok bra på mange områder, men en av de dårligere på høy ISO. Prisen begynner på i underkant av 1500 kroner.

9. Canon PowerShot SX40 HS

SX40 har en bildebrikke på 1/2.3" og har en oppløsning på 12 megapiksler. Zoomen har fått et nytt motorsystem for både zooming og fokusering, som ikke bare skal være raskere enn før, men også minske både uønsket lyd og vibrasjon.

Brennvidden tilsvarer 24 mm vidvinkel og maksimal tele på tilsvarende 840 mm, med største blender på henholdsvis f/2.7 og f/5.8. Bildestabilisatoren er i følge Canon god for hele 4,5 trinn, og skal kunne brukes under videoopptak. Prisen starter på under 3000 kroner.

8. Olympus TG-1

Olympus TG-1 skal tåle å bli tatt ned til dyp på 12 meter uten å mukke, og skal i tillegg være støtsikkert opp til 2 meter, knussikkert opp til 100 kg, og frostsikkert ned til -10 grader C. I tillegg har Olympus gitt kameraet et ganske så lyssterkt objektiv.

TG-1s optiske zoom er på forholdsvis beskjedne 4x, nærmere bestemt fra tilsvarende 25 mm vidvinkel til tilsvarende 100 mm tele. Grunnen til dette er sannsynligvis den ganske interessante lysstyrken på f/2.0-4.9.

TG-1 tilbyr 12 megapiksler fra en nyutviklet CMOS-brikke, og en dobbelkjernet TruePic VI bildeprosessor. Autofokusen er kontrastbasert, og videoopptak er i Full HD 1080p. Du får kameraet fra under 3500 kroner.

7. Fujifilm FinePix X10

Da vi testet Fujifilm FinePix X10, skrev vi at det uten tvil er et av markedets beste kompaktkameraer, uansett sjanger, nisje eller målgruppe, selv om det ikke er helt på topp i særlig mye.

Det gir god bildekvalitet, er morsomt som fy i bruk, og dekker en rekke ulike bruksområder. Skal du bare ha ett enkelt kompaktkamera, er dette det første du bør vurdere. Det leverer der det skal levere, og skuffer sjelden. Prisen begynner på 4300 kroner.

6. Casio Exilim EX-ZR100

I vår test av Casio Exilim EX-ZR100 skrev vi at det hadde vært et morsomt kamera å teste. Casio har lagt inn en lang rekke funksjoner som som lar deg ta bilder du tidligere ikke fikk tatt, eller måtte gjøre en masse manuelt etterarbeid for å få lagd.

De utnytter godt mulighetene med høy seriebildehastighet, og får dermed muligheter andre produsenter ikke har. Funksjonene fungerer og er meget enkle å bruke.

Kjøper du et kompaktkamera av denne typen, er ikke bildekvaliteten din høyeste prioritering. I dag har bildekvaliteten på disse kameraene blitt så bra at selv om Casio ikke når helt opp, valgte vi ikke å være for strenge. Det er få irritasjonsmomenter og det er ofte viktigere enn at det er 5% bedre enn konkurrenten på ett eller annet område. Her starter prisen på rundt 1400 kroner.

Bli med til neste side for å se de fem mest populære modellene »