Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestNvidia Shield Tablet

Dette nettbrettet fillerister alle konkurrentene

Vi har nesten vanskelig for å tro at dette er Nvidias første nettbrett.

Design, skjerm og menyer

Nvidia har aldri tidligere laget nettbrett, og foruten den håndholdte spillmaskinen Shield (Ekstra) har de faktisk ikke bygd et eneste produkt myntet direkte på forbrukere. I stedet har de sagt seg fornøyde med å lage grafikkbrikker til skjermkort.

Det endret seg plutselig for litt siden, da de lanserte Nvidia Shield Tablet. Ikke la deg lure: Selv om Nvidia markedsfører det som en spillmaskin som skal danke ut produkter som Sonys Playstation Vita, er det i høyeste grad også et Android-nettbrett.

Forskjellen ligger i innmaten, og i en del ekstra funksjoner som Nvidia har bygd inn. Nye Shield Tablet har nemlig krefter som få, om noen, andre nettbrett kan konkurrere med; og dessuten støtte for å strømme PC-spill fra datamaskinen din til hvor enn du måtte være.

Finn laveste pris på Nvidia Shield Tablet med kun Wi-Fi »
Finn laveste pris på Nvidia Shield Tablet med 4G også »

Ren design rundt lekker skjerm

Utvendig er det ikke mye som røper at det er snakk om en real muskelbunt. Nvidia Shield Tablet er riktig nok litt tykkere enn mange andre moderne nettbrett, men i dette tilfellet bidrar det mest bare til et mer solid helhetsinntrykk. Ned langs hver kortside av enheten strekker det seg en tynn perforert stripe, som røper at vi har et par frontmonterte høyttalere. Basslyden skal ivaretas med et par egne hull langs kantene, men vi kan ikke si vi merker stort til forskjell i lyden når vi dekker til disse.

Ergonomisk sett fungerer det i alle fall også bra, og selv om du skulle ha litt små hender vil den fine, lett gummierte overflaten på baksiden sikre at du får holdt det behagelig i en hånd. Noen i redaksjonen syntes kantene ble litt vel skarpe, men det er nok mest av alt en smakssak. Hvis du bruker omslaget Shield Tablet Cover sammen med dette nettbrettet kan det kanskje bli litt mer klønete å holde i, men en slik kombinert fot og skjermbeskytter er nok likevel best å skaffe seg med det samme.

Det er i alle fall ikke vanskelig å holde Nvidia Shield Tablet.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Når det gjelder selve skjermen er ikke den fullt så høyoppløst som vi har sett på mange andre nettbrett i det siste, men til åtte tommer er oppløsningen på 1920 x 1200 piksler likevel helt kurant. Bilder og grafikk blir forholdsvis skarpe, og særlig kontrast og sortnivå fremstår som milevis bedre enn på den mer høyoppløste Samsung Galaxy Tab Pro 8.4.

Lyd, mini-HDMI og micro-USB er de eneste kontaktene på nettbrettet; som du finner på den ene kortsiden ved siden av et basshull. Her er de alltid tilgjengelige, selv når foten er slått ut.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Lysstyrken skorter det imidlertid litt på, for skjermen kan fremstå som litt mørkere enn konkurrentenes. Det ser også ut til at dette påvirker fargegjengivelsen, for særlig røde partier i bilder fremstår som litt blasse. Kombinert med en svært glanset overflate på skjermen vil du neppe få full glede av Nvidia Shield Tablet utendørs på høylys dag – men til innendørs bruk holder den så absolutt i lange baner.

Det er likevel ikke til å stikke under en stol at dette er et litt stort nettbrett til å bare ha en åtte tommer stor skjerm. Rundt selve skjermen er det nemlig en ganske tykk sort ramme, men dette trenger faktisk ikke bare være negativt. Hvis du skal holde nettbrettet i to hender gjør nemlig denne kanten det vanskeligere å komme borti noe berøringssensitivt ved et uhell.

Enorme krefter i bunn

Nvidia spøkte ikke da de fortalte at Shield Tablet kunne kjøre 3D-grafikk bedre enn det meste.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Selv med et attraktivt ytre er det innmaten som virkelig gjør Nvidia Shield Tablet til et forlokkende nettbrett. Hjertet i enheten er nemlig den råsterke Nvidia Tegra K1-prosessoren, som trekker på Nvidias kunnskap om å lage kraftige grafikkprosessorer til PC-er. Med hele 192 CUDA-grafikkjerner ombord, så vel som fire vanlige ARM-kjerner, er det nok få programmer som i dag vil være særlig utfordrende for nettbrettet.

Noen vil kanskje rynke litt på nesen over at det bare kommer med 2 GB arbeidsminne, nå som flere flaggskipmodeller har begynt å komme med 3 GB, og Nvidia kunne nok ha inkludert en gigabyte eller to ekstra. Samtidig skal det sies at det i dag ikke er mange Android-apper som krever stort mer enn dette, så i praksis spiller det veldig liten rolle.

Hva lagringsplass angår kommer Wi-Fi-versjonen som vi tester i dag med 16 GB fra fabrikken, mens LTE-versjonen kan skilte med 32 GB – og dette er også den eneste forskjellen på de to variantene, ved siden av at sistnevnte altså kan koble seg på mobilnettet. Operativsystemet tar imidlertid opp omtrent 4 GB, så støtten for et MicroSD-kort på inntil 128 GB er ganske kjærkommen.

Herlig spartansk grensesnitt

Hjem-skjermen er deilig spartansk.

Når vi starter opp vår Nvidia Shield Tablet for første gang, er det til en installasjonsveiviser som er noe av det kjappeste og enkleste vi har sett. Det tar oss faktisk kortere tid å være inne i menyene på nettbrettet, enn det tok oss første gang vi prøvde å finne ut hvordan man fikk et nettbrett-omslag til å stå oppreist.

Menyene er dessuten forfriskende enkle og minimalistiske. Nvidia har valgt å bruke de vanlige Android-menyene rett fra Google, men samtidig har de ikke falt for fristelsen til å stappe nettbrettet fullt av sine egne apper.

Når du tar ut pennen dukker denne dialogboksen opp.

På hjem-skjermen har du i stedet bare fire ting du kan trykke på, utenfor hurtigstartlinjen og Google-søket. En kategoriboks for Google som gir deg rask tilgang på alle de vanlige Google-tjenestene, og en kategoriboks for Nvidia inneholder fire små apper, som flankeres av Google Play og filmbutikken Google Play Movies & TV.

Her er det altså ingen WatchON, FaceTime eller S Health som roter ting til fra første oppstart. Nvidia har åpenbart troen på at brukerne deres selv vet hva slags apper de har mest bruk for. Samtidig er grensesnittet svært raskt og responsivt – uansett hvilken vei det sveipes reagerer nettbrettet lynraskt.

Den medfølgende kapasitive pekepennen, Nvidia DirectStylus 2, er også en ren oppvisning i god responsivitet. Den er både raskt og presis, og når du trekker den ut av nettbrettet åpner det seg øyeblikkelig en liten dialogboks med programmer som det er naturlig at du nå har tenkt å benytte.

Ytelse og batteri

Nvidia Shield Tablet kommer i to varianter – vår testmodell, Shield Tablet Wi-Fi, samt den litt heftigere Shield Tablet LTE. Førstnevnte kan naturlig nok bare kobles på nett ved hjelp av Wi-Fi, mens sistnevnte lar deg putte inn et Micro-SIM-kort, og støtter da inntil det raske 4G-mobilnettet. Begge modeller støtter Wi-Fi inntil versjon 802.11n, som jo er noe av det raskeste du finner i dag – men vi skulle gjerne sett støtte for den enda raskere 802.11ac-standarden, slik at Shield Tablet var enda bedre rustet for fremtiden.

Ellers er det forskjell i hvor mye lagringsplass du får fra fabrikken, som vi nevnte på forrige side – mens LTE-varianten har 32 GB, får du halvparten av dette i Wi-Fi-versjonen. Vil du ha mer plass kan du for eksempel kjøpe et SanDisk Ultra microSDXC-minnekort på 128 GB til snaut 900 kroner, og dermed overgå kapasiteten på selv den største, 7000-kroners iPad Air-modellen.

Mer kraft enn noe vi har sett før

I motsetning til mange andre produsenter, som i alle fall inntil nylig har pleid å stappe svakere prosessorer i de rimeligere Wi-Fi-modellene sine, har Nvidia brukt nøyaktig samme brikke i begge sine modeller av Shield Tablet. Det er godt nytt for alle som helst bare vil ha en i hjemmet, eller som har Wi-Fi omtrent overalt hvor de beveger seg. De får nemlig akkurat den samme kraftprosessoren som de som kjøper den dyrere LTE-modellen.

Dette er da den råsterke Nvidia Tegra K1, med fire ARM-kjerner av typen Cortex A15, klokket til 2,2 GHz. Disse ville i seg selv vært nok til å ta innersvingen på flere andre nettbrett, som for eksempel det langt dyrere Samsung Galaxy Tab S 10.5, som bare kjører 1,9 GHz på sine fire Cortex A15-kjerner. Men Nvidia stopper ikke med dét.

På grafikkfronten har de nemlig montert inn 192 CUDA-kjerner, av samme type som man finner i selskapets Kepler-baserte grafikkprosessorer til stasjonære maskiner. Det er disse som virkelig gjør Nvidia Shield Tablet i stand til å filleriste konkurrentene når det gjelder rå ytelse.

Nvidia Shield Tablet regelrett knuser alle konkurrentene.

Som testresultatene ovenfor viser leverer nettbrettet betydelig bedre i våre tester enn noe annet nettbrett. Langt over dobbelt så mange 3DMark-poeng som iPad Air og Galaxy Tab S er imponerende, og poengsummer som er rundt 20 og 30 prosent høyere enn disse med henholdsvis enkelt- og flerkjernetesting i Geekbench – samt en soleklar topplassering i AnTuTu – er slikt det står respekt av.

Nå kan den gode ytelsen godt komme av at skjermen ikke er så veldig høyoppløst, og nevnte Galaxy Tab S har jo omkring dobbelt så mange piksler som skal fylles. Bildeflyten du faktisk sitter igjen med er like fullt uovertruffen. Vi har kalt andre nettbrett superraske før, men ingen av dem kommer i nærheten av dette – selv ikke modeller med flere tusen kroner høyere prislapper kan måle seg.

Grei batteritid

Hvor mange ganger kan denne rakkeren gli over skjermen før batteriet er tomt?Foto: Varg Aamo, Hardware.no

All denne kraften krever sitt av batteriet, men Nvidia Shield Tablet sin innebygde strømbank på 19,75 wattimer – tilsvarende rundt 5300 mAH – skal ifølge selskapet selv holde i rundt ti timer ved avspilling av HD-video, lett spilling og annen vanlig bruk. For å sette dette på prøve laster vi ned et ti minutters klipp i Full HD, nærmere bestemt animasjonsfilmen «Big Buck Bunny», og lar den stå og rulle.

Til slutt ender vi med å få spilt av video i 300 minutter, altså fem hele timer – og dét attpåtil med lysstyrken på skjermen låst på høyeste nivå, og med strømstyringen i normal modus. Dersom vi hadde satt nettbrettet i sparemodus, og latt skjermen være litt mørkere, ville det nok moroa vart mye lengre – for etter de første fire timene tok vi en kjapp titt på batteribruken, og skjermen hadde da forbrukt 87 prosent av all strøm som hadde gått med siden forrige lading.

At vi da fikk brukt nettbrettet kun halvparten så lenge som Nvidias bestefalls-tall ser vi dermed ikke på som oppsiktsvekkende, da dette er noe vi kjenner igjen fra både andre produsenter og fra bærbare PC-er. Batteritid må tas med en klype salt.

Multimedia og spill

Nvidia Shield Tablet er ikke laget for å ta de beste selvportrettene eller feriebildene. Ei heller er det bygd for å erstatte e-bokleseren din. Med så mye kraft innabords ville da også det vært litt rart. Istedet er det konstruert for å levere en fullverdig spillopplevelse, enten spillene du vil kose deg med er laget for Android-plattformen, eller om du har dem installert på din stasjonære PC.

Likevel er den ikke blottet for muligheter til å nyte multimedia. Skjermen er mer enn god nok til at du kan kose deg med filmer i Full HD, enten du skal ta flyet eller sitte bak i bilen. For å kunne duge som spillnettbrett er det også viktig med god lyd, og dette kommer også filmelskere til gode – og de store høyttalerne overbeviser; da de leverer både mer og bedre lyd enn de fleste nettbrett på markedet.

Et spillnettbrett tross alt

Å se vårt tungt modifiserte GTA IV rulle over skjermen på nettbrettet er litt kult.

En av de viktigste funksjonene er likevel, i våre øyne, evnen til å strømme PC-spill rett inn på nettbrettet. Dette kan gjøres enten lokalt hjemme hos deg over trådløst nettverk, eller mens du sitter på jobb og egentlig har bedre ting å ta deg til – så lenge huset ditt har 5 Mbit/s opplastingshastighet, og jobben din har like høy nedlastingshastighet. Kjøper du modellen som heter Nvidia Shield Tablet LTE får du dessuten mulighet til å bruke det raske 4G-mobilnettet, og dermed mulighet til spillstrømming til overalt hvor du har 4G-dekning.

Hvis trådløst ikke er helt din greie, er det også mulig å finne en kablet USB-dongel du kan plugge i nettbrettet, for slik å kunne hekte det på hjemmenettverket med en helt ordinær nettverkskabel. Da er du garantert den beste farten og stabiliteten, men dette er neppe noe å satse på av praktiske årsaker – med mindre du vil bruke din Nvidia Shield Tablet som spillkonsoll.

Det går nemlig an å legge Shield Tablet ved siden av en TV, PC-skjerm eller projektor – hva som helst med en HDMI-inngang – og speile alt som skjer på nettbrettet gjennom mini-HDMI-utgangen. Alternativt kan du sette Shield Tablet i «konsollmodus».

Dette gjør at skjermen på nettbrettet slår seg helt av, og alle bildesignaler går ut gjennom HDMI-kabelen. Da kan du kun styre brettet via eksterne kontrollere – som Nvidias egen Shield Wireless Controller, eller Bluetooth-tastatur og mus – samtidig som bildet slår seg over fra 16:10-formatet på nettbrettets skjerm til det mer vanlige 16:9-formatet på smart-TV-er.

Android-plattformens peneste grafikk

Fullversjonen av spillet Trine 2 følger med nettbrettet.

Skjermen har jo som sagt oppløsningen 1920 x 1200 som standard, som betyr at skjermen er litt høyere – eller bredere, hvis du ser på den i stående format – enn mange andre nettbrett. Det betyr imidlertid at du vil få sorte striper over og under bildet når du ser Full HD-innhold – men til spill fungerer det veldig fint.

Når vi prøver ut spillet Trine 2, som følger med på kjøpet av Nvidia Shield Tablet, lar vi oss også overbevise. Spillet er utrolig responsivt, og har flott grafikk – og det kjører akkurat like glatt mens man sitter på trikken med bare nettbrettet i hendene, som det gjør koblet til projektor og styrt med spillstikka. Hvis du kobler en Shield Tablet til TV-en har du også mulighet til å la flere spille samtidig, ved å koble til flere kontrollere; enten Nvidias egen eller en generisk kontroller med Bluetooth-tilkobling.

Nvidia-kontrolleren har dessuten en del finesser som kan gjøre den vel verdt å kjøpe inn, dersom du nå først planlegger å bruke nettbrettet til spilling. For det første kobler den seg til ved hjelp av det trådløse nettverkskortet, som gir en raskere og mer responsiv kontroll, og for det andre gjør dette at du kan plugge hodetelefoner med mikrofon rett inn i stikka. Av andre småting får du en pekeplate innebygd i kontrolleren, så vel som hjem-, tilbake- og start-knapper for Android-grensesnittet.

PC-spill på nettbrettet

Vi fikk litt trøbbel med å få kontrolleren til å funke i alle spill.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Vi ville også teste PC-spilling på den lille skjermen, eller nærmere bestemt på projektoren vi har plugget nettbrettet inn i. Det krever at du har et Nvidia-skjermkort av typen GeForce GTX 650 eller nyere i datamaskinen du skal strømme spill fra; så vår testmaskin med et GeForce GTX 780 Ti er trygt innenfor minstekravet.

Å pare nettbrettet med datamaskinen går knirkefritt. PC-en oppdateres først med nyeste Nvidia-drivere og tilhørende versjon av GeForce Experience, og så er det bare å søke etter en kompatibel datamaskin fra den medfølgende Android-appen Shield Hub. Vi finner og velger spillmaskinen vår, og får straks opp en bekreftelseskode som så må tastes inn på PC-en.

Fra nå av kan vi finne datamaskinen fra nettbrettet så lenge vi er på samme trådløse nettverk, og hvis ruteren er satt opp til det, selv når vi er ute i verden.

Å sette i gang med spillingen ser også ut til å fungere greit, til tross for at det tar litt tid før PC-en har oppdatert programmer som Origin og Steam. Vi lar oss egentlig imponere litt når vi forsøker å starte Battlefield 4, for her må det både kjøres oppdateringer og startes en nettleser på datamaskinen – men vi har full kontroll på alt som skjer selv i et annet rom med nettbrettet i fanget. Bildekvaliteten når spillet starter er herlig, og den lille pekeplaten på vår Shield-kontroller fungerer fint for å navigere i menyene.

Når alt kommer til alt får vi likevel ikke faktisk spilt noe Battlefield 4; for spillet endte med å ikke gjenkjenne stikka. Det samme problemet fikk vi også, underlig nok, i spill som har sitt opphav i spillkontroller-verdenen, nemlig Fallout: New Vegas og GTA IV. Alt vi fikk lov til var å se oss rundt, og alternativt kunne vi bruke et skjermtastatur på nettbrettet for å navigere. Hverken vi eller Nvidia kunne forstå hva denne feilen kom av, for kontrolleren skal bli gjenkjent med det samme i alle disse spillene. Først når vi starter Far Cry 3 gjenkjennes stikka slik den skal, og her blir vi da også virkelig imponert.

Spillet er uhyre responsivt, og det er ingenting i opplevelsen som røper at vi ikke spiller det direkte på datamaskinen. Grafikken flyter godt og har høy kvalitet, og lyden kommer nøyaktig som den skal. Vær likevel forsiktig: Hvis ruteren din ikke støtter 802.11n-standarden, er litt teit plassert i forhold til nettbrettet, eller er innstilt på en kanal som Shield Tablet ikke liker, så kan du få problemer med å oppnå en god opplevelse. Spillstrømmingsfunksjonen er nemlig veldig kresen på nettverksforbindelsen hos oss – men vi har sett andre testere som ikke har nevnt slike problemer i det hele tatt.

Mer enn bare spill

Vi burde sikkert fått noen som faktisk kan tegne eller male til å illustrere Dabbler, men men.

Som nevnt duger Nvidia Shield Tablet til mye mer enn bare spill, selv om dette er Nvidias hovedfokus. Full HD-video har vi sett at ikke er det minste problem, og nettbrettet skal også være i stand til å spille av 4K-video gjennom HDMI-kabelen til TV-er som støtter slikt – noe vi må kunne kalle imponerende.

Vi savner imidlertid Miracast, eller tilsvarende trådløs overføringsteknologi, for å sende bilde til en smart TV uten å måtte fikle med kabler. Det er mulig noe slikt vil komme i form av en programvareoppdatering, men da vi fikk en snikktitt på Shield Tablet før lanseringen ville ikke Nvidia gi noe konkret svar på dette.

En annen ting vi fikk se på under sniktitten var tegneprogrammet Nvidia Dabbler, som vi kan bekrefte at fortsatt er skikkelig gøy. Virtuell maling i olje og akvarell, med den svært presise pekepennen som følger med, er noe som man lett kan slå ihjel mange timer på – og for de av oss som ikke eier stort til talent har Nvidia inkludert noen eksempelbilder man kan late som man har laget selv. Så håper vi at selskapet vil fortsette å utvikle dette programmet videre; for det har virkelig potensiale, der det bruker den sterke prosessoren til å simulere fysikk.

Middels greit kamera

Rett fra kamera
Automatisk justert

En av de få skuffelsene med Nvidia Shield Tablet er kameraene. Nå er ikke nettbrett akkurat kjent for å ta gode bilder, og akkurat dette nettbrettet har slett ikke noe fokus på slikt, men det skal likevel påpekes. Det medfølgende «Awesomizer»-verktøyet, som kan gjøre automatiske justeringer samt gi deg et lass av filtre du kan legge på bildene, er praktisk, men veier ikke opp for at kvaliteten i utgangspunktet er så som så.

De to kameraene, montert foran og bak, hvert på fem megapiksler, er nemlig hverken særlig lyssterke eller skarpe. For å filme seg selv mens man strømmer spillvideoer til Twitch bør de dog holde fint, og dette er jo også et av bruksområdene Nvidia fremhever.

Se eksempelbilder i karusellen nedenfor eller hopp videre til siste side for å lese konklusjonen »

Konklusjon

Nvidia Shield Tablet kalles et nettbrett for spillere. Den beskrivelsen kjøper vi ikke sånn helt uten videre, med mindre man snakker om de 750 millioner Android-brukere som tilfeldigvis også bruker enheten sin til å spille nå og da. Dette nettbrettet har nemlig mye mer å by på enn kun spill.

Skjermen er veldig pen, selv om den ikke er så høyoppløst. Lyden er også svært god, i alle fall til å komme fra et nettbrett. Men først og fremst har Nvidia Shield Tablet nok krefter ombord til å være et av de suverent mest responsive nettbrettene du vil finne på markedet i lang tid fremover.

Masse moro i ganske solid innpakning

Nvidia Shield Tablet er ikke det tynneste nettbrettet, men vi liker designen.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Designmessig er Nvidia Shield Tablet litt tøffere enn vi er vant med, og kombinert med at nettbrettet er noe tykkere enn mange andre modeller i dag ender det med et preg av skikkelig soliditet. Byggekvaliteten vet vi ikke helt om lever opp til dette inntrykket, men den ser i alle fall solid ut. Samtidig er det ikke så stort at det blir upraktisk å bære med seg.

Rammen rundt skjermen er også kanskje litt bredere enn den hadde trengt å være, men så er det jo meningen at man skal kunne spille på det; og da er det greit å ha litt å holde i. Og mens vi snakker om å holde – den lett gummierte baksiden både ser pen ut, og gir godt grep. Når det gjelder ergonomien har Nvidia truffet blink på første forsøk.

Den medfølgende pekepennen er også omtrent så behagelig som slike pekepenner kan være, men det stammer mer fra at den er svært responsiv enn at den er spesielt god å holde i. Shield Tablet gjør også en svært god jobb på å skilne kommandoer gitt via pennen fra utilsiktede berøringer fra håndbak eller fingre, og den lærer seg raskt å gjenkjenne håndskrift med høy presisjon.

Det aller mest positive er likevel de tekniske spesifikasjonene. Nvidias Tegra K1-brikke er et meget godt stykke ingeniørkunst, og gjør Shield Tablet til et nettbrett som ytelsesmessig leverer enormt mye bedre resultater enn det meste du kan få tak i av nettbrett i dag. Dermed kan du spille, tegne, surfe og strømme av hjertens lyst – enten på selve nettbrettet, eller via HDMI-kabel til TV-en.

Tilleggsprogrammer for lek, ikke nytte

Kameraene er ikke noe å skryte av – men pekepennen er svært god.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Når vi skal finne ting å kritisere Nvidia Shield Tablet for, så ender vi i grunn med en ganske kort liste. For det første skulle vi gjerne hatt mulighet til å strømme eller speile innhold til smart-TV-en trådløst, og ikke bare gjennom en kabel. For det andre ville det ikke skadet med en litt mer høyoppløst skjerm. Kameraene er heller ikke spesielt gode, men de duger.

På programsiden er det dessuten et litt labert utvalg når vi får det rett ut av esken. Er du en ivrig Android-bruker i dag kan du bruke alle appene du er kjent med og har kjøpt fra før, men i motsetning til mange andre produsenter av nettbrett har Nvidia valgt å ikke inkludere noen kontorpakke. Vil du ha noe slikt må du altså finne det selv. Til gjengjeld får du et fullverdig spill og et morsomt tegneprogram.

Nvidia Gamestream, funksjonaliteten som lar deg strømme PC-spill over nettbrettet, er et annet tillegg du får med fra fabrikken som ingen andre nettbrett kan skryte av. Når denne fungerer, fungerer den også svært godt – selv om noen spill kan være klønete å få i gang, og selv om nettbrettet er kresent på oppsettet til det trådløse nettverket ditt.

En utfordrer uten utfordrere

Om du trenger kontrolleren avhenger av bruken, men selve Nvidia Shield Tablet kan vi godt anbefale.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Alt i alt er Nvidia Shield Tablet et knallgodt nettbrett. Det er også det første nettbrettet Nvidia har laget, og at de da kommer inn fra sidelinjen med en utfordrer av dette kaliberet er rett og slett imponerende. For i kategorien nettbrett på åtte tommer, så finnes det ingenting som i dag kan måle seg.

Hastigheten og responsiviteten er nemlig på et så høyt nivå at Shield Tablet rett og slett fillerister konkurrentene. Lyden den leverer er god, og den har batteritid som holder til minst fem timer med HD-film selv med lysstyrken satt til maks. Skjermen er ikke så høyoppløst som mange andre, men at den leverer svært godt på både kontrast og sortnivå veier lett opp for dette, etter vårt syn.

Og så er det spillmulighetene, da; hvor ingen andre kan tilby funksjonalitet i nærheten av Shield Tablet. Sånn sett er det kanskje et nettbrett for spillere likevel, siden spillere ikke har noen andre nettbrett som gir dem like mange alternativer som dette. Men selv om du ikke vil kalle deg en spiller er definitivt Shield Tablet et nettbrett du bør vurdere.

Det har kanskje ikke den aller beste skjermen på markedet – det er nemlig en utmerkelse Samsung Galaxy Tab S 10.5 sitter trygt på. Det er heller ikke like lite og nett som den lekre iPad Mini med Retina-skjerm. Det finnes altså kanskje bedre nettbrett enn Shield Tablet på markedet, og nettbrett som gjør en markant bedre jobb på enkelte områder – men ingen av dem kan skilte med så høy ytelse og så lav pris.

Få beskjed når Nvidia Shield Tablet Wi-Fi kommer i salg »

Få beskjed når Nvidia Shield Tablet med 4G kommer i salg »

annonse