Nyhet

Nvidias kraft-nettbrett har kommet i ny og billigere utgave - men er den verdt å kjøpe?

Nye «Nvidia Shield Tablet K1» har samme innmat og kommer med mindre utstyr.

I fjor sommer entret den kjente skjermkortgiganten Nvidia nettbrett-markedet i stor stil med lanseringen av «Nvidia Shield Tablet», et produkt som simpelthen filleristet konkurrentene i ytelse. I et tilsynelatende forsøk på å gjøre nettbrettet mer attraktivt som julegave har selskapet nå lansert en ny og billigere versjon av kraftpluggen.

Den nye utgaven av nettbrettet har fått tilnavnet «K1», trolig for å gjøre folk mer oppmerksomme på at nettbrettet faktisk skilter med den høyst potente Tegra K1-prosessoren under panseret. Spørsmålet er imidlertid om den er verdt å kjøpe.

Det Nvidia først og fremst fokuserer på når det gjelder den nye modellen er at den amerikanske prisen er satt ned til 199 dollar, cirka 1700 norske kroner med dagens kurs.

Mangler pekepenn og USB-kabel

Det som har gjort at Nvidia har kunnet skru ned prisen er imidlertid at den nye versjonen ikke lenger kommer med den kapasitive pekepennen DirectStylus 2. Om du ønsker denne må du altså nå kjøpe denne separat, til en amerikansk pris på 20 dollar, cirka 170 kroner.

Nettstedet Ars Technica har i tillegg merket seg et par andre endringer, nemlig at det nye nettbrettet verken kommer med USB-kabel eller lader. Ellers har nettbrettet gjennomgått et par subtile design-endringer, i form av at Nvidia-logoen på baksiden nå er sølvfarget og skinnende.

Høyttalergrillen over og under skjermen er i tillegg blitt gummiert og hevet en anelse, trolig for å beskytte overflaten bedre når man legger nettbrettet fra seg med skjermen ned.

Shield Tablet K1. Foto: Nvidia

Bedre å kjøpe den gamle versjonen?

På innsiden er nettbrettet identisk med den forrige utgaven, med Tegra K1-prosessor, 2 GB minne, 16 GB lagringsplass og 8-tommers IPS-skjerm med en oppløsning på 1920 x 1200 piksler. Som før kommer den også med front- og bakkamera på 5 megapiksler hver.

Den originale Shield Tablet-modellen har også sunket i pris siden lanseringen, og kan nå kjøpes for 1899 kroner i Norge, som antakelig ikke er veldig mye høyere enn den nye versjonen vil koste i Norge. Dermed kan det altså se ut til at man kanskje bør kjøpe den gamle versjonen, som tross alt kommer med mer utstyr og har samme innmat, før denne fjernes fra markedet.

Med andre ord kan det virke om om Nvidia prøver seg på et noe sleipt markedsføringstriks med den nye modellen. Det er imidlertid ennå uvisst akkurat hva Shield Tablet K1 vil koste i Norge, og når det blir tilgjengelig. Ifølge Nvidia lanseres den i «utvalgte» europeiske markeder i disse dager.

Mer informasjon finner du hos Nvidia.

Microsoft lanserte også nylig nytt nettbrett: Her pakker vi opp nettbrett-PC-en Surface Pro 4 »

Les også
Nå kommer Android Marshmallow til Nvidias kraft-nettbrett
Les også
Snart kan Nvidias kraft-nettbrett komme i enda kraftigere utgave
Les også
Nvidias strømmeboks knuser konkurrentene på alle felt
Les også
Slik er Acers spillnettbrett
Les også
Dette skal være det ultimate underholdnings-nettbrettet
annonse