TestSony Xperia Z4 Tablet

Superlett nettbrett på høyoktan

Sonys siste nettbrett er en fryd for den som synes smartmobilen gir for lite plass å boltre seg på.

Kort fortalt om Sony Xperia Z4 tablet

Sony Xperia Z4 Tablet er et nettbrett med høy flaggskipfaktor. Rå skjerm, kraftig innmat og en brukervennlighet helt i toppklassen gjør dette til et nettbrett som tar over der mobiltelefonen slutter. Z4 Tablet gir en fullverdig surfeopplevelse, og takler både kontor- og underholdningsapplikasjoner bedre enn noen smartmobil er i stand til.

I korte trekk

Sony Xperia Z4 Tablet etterfølger Xperia Z2 Tablet, og kan gjerne kalles nettbrettversjonen av den nye smartmobilen Sony Xperia Z3+. Det finnes en Xperia Z3 Tablet Compact også, men Z3-kom aldri i 10,1-tommer-versjon.

Nettbrettet Xperia Z4 Tablet har naturlig nok mye større skjerm og et over dobbelt så stort batteri som smartmobilen Z3+, men maskinvaren er den samme. Prosessoren er imidlertid klokket opp fra 1,5 GHz på Z3+, til 2,0 GHz på brettversjonen. Det gir tydelige utslag på ytelsestestene, der Z4 Tablet plasserer seg helt i toppen. På neste side finner du en grafikk som viser hvordan brettet yter sammenliknet med konkurrentene.

De andre nyhetene på Z4 Tablet er en mer lyssterk skjerm som også har fått mange flere bildepunkter å rutte med. Batterikapasiteten er også kraftig forbedret, til tross for at batteristørrelsen på 6000 mAh er den samme som i Z2 Tablet.

Er du i modus for å kjøpe et nytt nettbrett er dette et utmerket valg. Men som med så mye annet – vil du ha det lille ekstra må du være villig til å betale for det.

Hva du får for pengene kan du lese om her >>