SniktittSamsung Forum 2016

Samsung slipper hele tre nye serier med HDR-TV-er

Vi har fått en smakebit på hva du har i vente.

Artikkelen har blitt oppdatert med de veiledende prisene vi har fått fra Samsung. Disse finner du under de respektive modellene lenger ned i artikkelen.

Monaco/Tek.no: Samsung åpnet i dag sitt årlige Europa-forum. Her fikk vi en smakebit på hva du har i vente fra selskapet de kommende månedene. På menyen står blant annet tre nye serier med HDR-TV-er.

Det nye tilskuddet til 4K-oppløsningen er ventet å bli det nye store på markedet. Med dagens lansering viser den koreanske giganten at de satser friskt på det nye TV-formatet.

Tre serier blir premium-modeller

Samsung er en av mange produsenter som har slått seg sammen i en UHD-allianse. En av oppgavene denne alliansen har tatt tak i er hva som skal til for at en produsent kan merke TV-en sin som et premium-produkt.

Kjøper du deg en 7-serie eller bedre fra selskapet i år, er alle disse skjermene premium-sertifisert. Det betyr altså at de innfrir kravene som alliansen har satt for å kunne vise deg ekte HDR-innhold.

Årets utgave av Tizen er mer strømlinjeformet.

Enklere og mer sømløs meny

En av de store forandringene på årets Samsung-TV-er er brukeropplevelsen. Her har selskapet jobbet videre med sin Tizen-plattform, og resultatet virker svært så lovende.

Trykker du nå på Smart Hub-knappen får du opp en tilsvarende rekke med valg som i fjor. Forskjellen er nå at dersom du flytter markøren bort til for eksempel Netflix, kommer det opp en ny linje ovenfor som viser de siste seriene du har sett på. Fra den kan du klikke deg rett inn i serien uten å måtte gå via appen.

Det samme gjelder om du har en PVR. På samme måte vil for eksempel Canal Digital komme opp som et eget valg på den første rekken, om du har koblet til PVR-en til TV-en. Vi får noen minutter med menyen, og må si oss imponert over hvor rask og smidig den oppleves.

Den nye fjernkontrollen falt i smak, den lille stunden vi fikk med den.

Samtidig har vi også sansen for den nye fjernkontrollen som følger med årets HDR-TV-er. Den har gjennomgått en del forandringer, og er nå både slankere og mer strømlinjeformet enn tidligere. Sammen med denne kontrollen må vi også si at responsen fra selve TV-en virker lynrask. Dette blir spennende å se nærmere på når test-eksemplarene finner veien til vår testlab.

Den nye toppmodellen, KS9505 virker å ha et meget godt bilde.

9-serie

Den beste TV-en blir i år, som i fjor, en direktebelyst 9-serie. Modellen skal etter alle solemerker hete KS9505, og vil altså være flaggskipet til Samsung – om vi ser bort fra litt mer spesielle modeller som for eksempel selskapets 8K-modell.

Samsung har gjort en rekke forandringer på utseendet til skjermen i tillegg til brukeropplevelsen. Rammene er nå langt tynnere, og mindre av overflaten er dekket i børstet aluminium. Baksiden er også langt tøffere enn tidligere.

Det er vanskelig å si om bildekvaliteten har blitt vesentlig bedre enn i fjor. Men at det er imponerende er det lite tvil om. En ting vi dog legger merke til er at skjermen er blitt bedre på refleksjoner. Samtidig får vi opplyst at det er lagt på et nytt belegg rundt kvanteprikkene som skal bidra til bedre lys.

Denne toppmodellen kommer i løpet av våren, og du kan velge mellom enten 65 eller 78 tommer stor, buet skjerm. Prisen er ikke kjent enda.

Samsung frister også med en kantbelyst utgave av sin 9-serie. Forskjellen mellom KS9005 og KS9505 er blant annet belysningsteknologien, og dette resulterer i at lillebror KS9005 er langt slankere i utformingen.

Samtidig har også denne modellen fått et løft i design, og har klare likhetstrekk med sin storebror. KS9005 er buet, og du kan velge mellom 49, 55, 65 og 78 tommer i størrelse.

  • Samsung UE65KS9505 (buet) får en veiledende pris: 44999 kroner
  • Samsung UE65KS9005 (buet) får en veiledende pris: 34999 kroner
  • Samsung UE55KS9005 (buet) får en veiledende pris: 24999 kroner

8-serie

Den nye 8-serien leveres som flat.

En interessant serie er den nye 8-serien til Samsung. Her velger selskapet å holde seg til kun en flat variant i år, og samtidig er også dette en fullverdig HDR-skjerm. I likhet med 9-serien er også 8-serien tøff når det kommer til design.

Skjermen har såkalte «bezelfrie» rammer, hvilket betyr at glasset på fronten går hele veien ut til en sømløs overgang mot ytterkanten. Rammen foran er sort, mens ytterkanten er i en stilig børstet aluminiumsutførelse.

Også bildekvaliteten på denne skjermen virker meget potent. Nå skal det sies at innholdet som ruller over skjermene er av den beste sorten, og samtidig har vi ingen kontroll over innstillingene på skjermene – dog er det åpenbart at de kjøres med dynamiske bildeinnstillinger. Likevel virker både lysstyrke, kontrast og farger å være gode. Også denne modellen virker å ha blitt forbedret en god del når det kommer til gjenskinn.

Denne serien kommer i fire ulike størrelser; 49, 55, 65 og 75 tommer. Prisen er ikke kjent, men modellen forventes å nå butikkhyllene i løpet av våren.

  • Samsung UE65KS8005 (flat) får en veiledende pris på 32 999 kroner
  • Samsung UE55KS8005 (flat) får en veiledende pris på 22 999 kroner
Slik ser Samsungs nye 7-serie ut som flat utgave.

7-serie

Årets nye 7-serie er kanskje den den mest spennende på papiret. Selv om vi ikke vet noe om prisene, vil vi tro at denne serien legger seg en del lavere enn både 8- og 9-serien. På den måten blir nok dette HDR-alternativet for veldig mange.

Også denne serien er premium-sertifisert, noe som betyr at den også er en fullverdig HDR-skjerm som angivelig skal gi deg både 10-bits fargerom og ikke minst hele 1000 nits lysstyrke.

Det er heller ingenting i veien med utseende på denne serien. Selv om materialvalget er noe mer plast-fokusert enn de to storebrødrene, er det langt bra noe plastikkfølelse du får av å ta og føle på denne serien. En tøff detalj er foten på denne serien, som både er elegant og minimalistisk.

Samsung helgarderer også når det kommer til om du liker buede eller flate skjermer. For denne serien tilbys nemlig i begge formene. Vil du ha den flat kan du velge mellom 49, 55 og 60 tommer, mens den buede modellen kommer i 43, 49, 55 og 65 tommer. Prisen er ikke kjent.

  • Samsung UE65KS7505 (buet) får en veiledende pris på 29 999 kroner
  • Samsung UE65KS7005 (flat) får en veiledende pris på 20 999 kroner
  • Samsung UE55KS7505 (buet) får en veiledende pris på 19 999 kroner
  • Samsung UE55KS7005 (flat) får en veiledende pris på 17 999 kroner

Netflix er en av aktørene som kommer med HDR-innhold:
Sjekk alle seriene de kommer med i 2016 »

(Vi gjør oppmerksom på at reise og opphold ble dekket av Samsung.)

Les også
Samsung med 82 tommer i sin 7-serie
Les også
Sony KD-55XD8505: Denne modellen er oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er.
Les også
Samsung UE55KS7005: Samsungs nye TV gir deg en bildekvalitet verdt mange tusen over det den koster.
Les også
Samsung UE65KS9505: Vi har aldri testet en bedre TV enn denne
Les også
Samsung UE55KS8005: Samsungs nye 8-serie imponerer stort
Les også
Nesten alle TV-produsenter gir opp kurvede skjermer, unntatt én
Les også
65-tommers 4K-TV med en veldig fristende pris
Les også
Philips nye TV-er vil vise innholdet på hele veggen bak skjermen
Les også
Så tynn kan en LCD-TV bli
Les også
Samsungs nye toppserie blir rålekker
Les også
De beste TV-ene er kåret
annonse