Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung UE55KS7005

Samsungs nye TV gir deg en bildekvalitet verdt mange tusen over det den koster.

For 12 000 kroner får du en 4K-TV av ypperste kvalitet.

Design og brukervennlighet

Vil du ha den heftigste TV-opplevelsen må du kjøpe deg en TV som kan vise 4K med HDR (High Dynamic Range). Og du trenger nødvendigvis ikke kjøpe de aller dyreste TV-ene for å få denne funksjonen.

Nå har vi fått inn en mellom-modell som byr på både 4K og HDR, nemlig Samsung UE55KS7005. TV-en er en del av 7-serien til Samsung, som har mange av de samme funksjonene som de langt dyrere 8- og 9-seriene fra samme selskap.

Forskjellen er at prislappen på denne modellen er langt mer spiselig. I utgangspunktet har skjermen en anbefalt utsalgspris på 18 000 kroner, men en pågående priskrig har presset prisen helt ned i 12 000 kroner.

Føttene på KS7005 er tøffe å se på.

Ser flott ut

Ut av esken ser vi raskt at den nye 7-serien ikke har så mye til felles med sine storebrødre når det kommer til design. Men det betyr langt i fra at den er kjedelig eller stygg å se på av den grunn.

Skjermen har meget tynne rammer som kun måler noen få millimeter, og er såkalt «bezel»-frie ved at panelet og rammen går i ett. I tillegg har utsiden en stilig aluminiumsoverflate som omgir TV-en.

KS7005 har en enkel og ren ramme.

Baksiden er ganske så forskjellig fra 8- og 9-serien. Mens de to storebrødrene har en vakker utforming også her, har Samsung nøyd seg med en blank, sort overflate på baksiden av KS7005. Dette er på ingen måte en stygg løsning, men fortsatt et stykke unna å kunne matche storebrødrene.

Likevel tar 7-serien et stikk tilbake når det kommer til foten. Eller rettere sagt føttene. Mens 8- og 9-serien har en slags boomerang-formet fot, har KS7005 en fot på hver siden av skjermen. Disse er tøft utformet, og gir helt klart TV-en en liten ekstra piff.

Tizen er fortsatt like overbevisende

Da vi testet de to større modellene KS8005 og KS9505, var den nye versjonen av Tizen-plattformen noe av det som overrasket oss. Denne versjonen har også KS7005 fått.

Tizen begynner å bli meget bra og enkelt å bruke.

Trykker du for eksempel på menyknappen, så får du opp en linje med ikoner på bunnen – akkurat som på fjorårets modeller. Forskjellen er dog at ikonene er litt mindre, og har blitt presset litt lenger ned på skjermen.

Grunnen til det er at det nå kommer opp en linje nummer to når du markerer for eksempel Netflix-appen. I denne linjer kommer de seriene eller filmene du brukte sist, og ved et enkelt trykk kan du flytte markøren opp til serien du vil se, og sette denne i gang der du slapp.

På denne måten blir det langt mindre tasting med fjernkontrollen, og ikke minst slipper du å gå inn via appen eller dekoderen din for å finne innholdet du er på jakt etter.

TV-en er nemlig meget flink til å hente inn informasjon fra de ulike produktene du kobler til, og sy dette sammen på startmenyen din. Dessuten er skjermen lynkjapp i bruk, slik at du slipper å sitte og irritere deg over treghet.

Denne lille fjernkontrollen har vi sansen for.

Ny fjernkontroll

Ved at Samsung har trappet ned antallet klikk du trenger i menyene, har de også gjort noe med fjernkontrollen som følger med. I fjor fikk du to fjernkontroller, en tradisjonell kontroll med alt av knapper, mens den andre var en pekekontroll som gjorde jobben enklere om du ville bruke for eksempel apper aktivt.

I år har selskapet droppet den tradisjonelle kontrollen, samtidig som pekekontrollen har blitt forandret. Den kan blant annet ikke peke lengre. I stedet har kontrollen fått kun de aller mest nødvendige knappene du trenger.

Resultatet er en kontroll som både er liten og minimalistisk, men som samtidig gjør sine saker på en imponerende måte. Denne kontrollen kombinert med Tizen-plattformen gjør at brukeropplevelsen på årets Samsung-TV-er overgår alt annet på markedet.

Samsung UE55KS7005
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung UE55KS7005

sitat"Dette kan fort bli årets TV, spesielt med tanke på hva du får for pengene dine"

Fordeler

 • Krysse av
  Markedets beste TV til prisen du betaler
 • Krysse av
  Meget gode og presise farger
 • Krysse av
  Godt sortnivå
 • Krysse av
  Meget brukevennlig
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  HDR tar filmkvelden til nye høyder
 • Krysse av
  Lav inputlag
 • Krysse av
  Oppskallerer lavere oppløsning mesterlig
 • Krysse av
  Lite plaget av gjenskinn

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen spesielle