Til hovedinnhold

Så tynn kan en LCD-TV bli

Samsung ga oss en smakebit på hva som er mulig.

Las Vegas/Tek.no: Samsung kommer blant annet med en ny arvtager til dagens 9005-serie, men med seg på pressekonferansen hadde de også med seg en spennende konsept-modell.

Til å begynne med forvekslet vi denne med den nye 9-serien, for på fremsiden er de to identiske. Det var først når vi tok en tur på siden av skjermen at vi oppdaget forskjellen.

3.3 millimeter LCD

Konsept-TVen måler kun 3,3 millimeter i tykkelse

Konseptmodellen er en kant-belyst LCD-TV, og måler kun 3,3 millimeter i tykkelse. Og den er omtrent like tynn over det hele, bortsett fra festet til selve foten og området der høyttalerne er nederst på baksiden.

Denne baksiden er slett og fri for kabler.

Samsung har valgt å legge både strøm og signaler til den eksterne Oneconnect-boksen i en og samme kabel. Altså går det kun en kabel opp til selve TV-en som holder styr på både strømtilgang og overføring av innhold.

Selve kabelen blir dessuten lagt skjult inne i midten av foten, og vi får først øye på den i underkant av foten. Se på bildet til høyre kan du så vidt skimte den svarte kabelen i bakkant.

Mange likhetstrekk med den kommende 9-serien

Foten er stilig på konsept-TV-en.

Ved første øyekast var vi altså helt sikre på at dette var den nye 9-serien som ble lansert, for på fremsiden var rammene mye den samme. Altså har også denne modellen en bezel-fri ramme hvor panelet og ytterkanten har en sømløs overgang.

Likevel er det en forskjell; foten. På denne konseptmodellen har de lagt den enda tøffere etter vår mening. Den er laget i metall, og er noe av det mest minimalistiske vi har sett, samtidig som den virker å være meget solid.

Kan komme i butikkhyllene raskere enn vi tror

Tilstede på presseområdet er det en rekke representanter fra Samsung, og en av disse forteller oss at denne modellen kommer i salg om ikke lenge. På den andre siden får vi beskjed fra en annen at dette er en konsept-modell som de har tatt med for å vise at LCD-teknologien også kan lages syltynn.

Ved siden av selve skjermen står det også en informasjonsplakat som forklarer at dette er en konsept-modell med mål om vi vise oss hva de kan gjøre med teknologien.

Likevel kan det altså være et visst håp for at denne kommer i butikkene raskere enn vi antar.

Samsung har også fokusert på sikkerhet med de kommende modellene:
Slik skal de hindre at TV-en din blir hacket »

Les også
Samsung slipper hele tre nye serier med HDR-TV-er
Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Dell U3415W: Skjermen for deg som trenger god plass på skrivebordet
Les også
LG 55EG960V 4K OLED: Nå kan du pensjonere din gamle plasma-TV
Les også
Samsung UE65JS9505: Test: Samsung UE65JS9505: Denne Samsungen overgår OLED
annonse