Til hovedinnhold

65-tommers 4K-TV med en veldig fristende pris

Kinesiske Xiaomi slipper lekker, kurvet TV med en prislapp man kan bli glad i.

Det kinesiske selskapet Xiaomi er definitivt best kjent for sine mobiltelefoner, men har faktisk også entret TV-markedet. I 2014 slapp de sin første 4K-modell, en 49-tommer med svært overkommelig prislapp, og nå melder blant andre Tech Times at Xiaomi har en vesentlig større 4K-modell på gang.

Med «Mi TV 3S» har selskapet tatt steget opp til 65 tommer, og i tillegg har TV-en også det kurvede designet. Den kinesiske prisen er på bare 9000 yuan, som tilsvarer cirka 11 600 norske kroner.

Gode spesifikasjoner

Andre 65-tommere med kurvet design og 4K-oppløsning fra for eksempel Samsung har til sammenligning gjerne en pris på oppunder 30 000 kroner, så Xiaomis modell må altså sies å være ganske så moderat priset.

Xiaomi Mi TV 3S.

TV-en har heller ikke spesielt dårlige spesifikasjoner, og kan blant annet skilte med firekjerners prosessor av typen Cortex-A17 på 1,4 GHz og en firekjerners Mali-760-grafikkprosessor.

Den har ellers 2 GB minne og 8 GB lagringsplass, og USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet er også på plass. Den nye 4K-TV-en skal også ha et upåklagelig lydsystem og kommer med seks høyttalerelementer, deriblant fire basshøyttalere, i en separat lydplanke.

Ekstremt tynn

Ikke minst har «Mi TV 3S» et unektelig pent utseende, og med en tykkelse på bare 5,9 millimeter er den også særdeles tynn. I likhet med de øvrige Xiaomi-TV-ene benytter modellen for øvrig Android som operativsystem.

I første omgang skal TV-en kun lanseres i Kina, og det er ennå uvisst om eller når den også ankommer våre breddegrader.

Xiaomi slapp også nylig en mobil med gode spesifikasjoner og lav pris: Mi5 koster bare 2600 kroner og konkurrerer med toppmodellene »

annonse