Til hovedinnhold
SniktittAsus ZenWatch 2

Kan ha fire ganger så høy batterikapasitet som andre

Vi har sett på ZenWatch 2, som ble lansert på Computex i Taipei.

Vegar Jansen, Tek.no

Taipei/Tek.no: PÅ IFA i fjor høst lanserte Asus sin første smartklokke, Asus ZenWatch, og på den store Computex-messen i Taipei denne uken kunne selskapet annonsere oppfølgeren: ZenWatch 2.

Klokken vil komme i to ulike størrelser, en som passer med 22 mm brede reimer (som forrige modell), og en for en smalere 18 mm-reim. Urkassen i rustfritt stål fås også i tre ulike farger, og det vil være 18 ulike material- og fargekombinasjoner å velge mellom på reimene.

Asus ZenWatch 2. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

ZenWatch 2 er ikke ferdig ennå, derfor var klokken vi fikk prøve på standen til Asus på Computex ikke mulig å starte opp. Det eneste vi fikk se av klokken i bruk, var klokker som rullerte gjennom ulike standardskjermbilder fra Android Wear. Disse klokkene var bak glass – så de fikk vi ikke prøve.

– ZenWatch 2 er ikke et 100 prosent ferdig produkt ennå. Vi kommer til å presentere de ferdige spesifikasjonene og priser under IFA-messen i høst, opplyser pr-spesialist Andreas Zannin i Asus på e-post da vi spør.

Ekstra batterideksel på baksiden

Da vi kikket på den første versjonen av ZenWatch i fjor skrøt vi av byggekvaliteten til klokken, og at den virket veldig godt gjennomført på det visuelle planet – blant annet med skikkelige lærreimer. Det ser ut til at Asus har videreført den gode designen også i ZenWatch 2, og med to størrelser å velge mellom bør klokken tiltale enda flere. For øvrig så er den største ZenWatch 2-modellen litt mindre enn den første ZenWatch-modellen. Detaljert informasjon om tykkelse, vekt eller andre spesifikasjoner har vi imidlertid ikke.

En avtagbar batteripakke på undersiden gjør klokken litt tykkere. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Vi fikk ta og kjenne litt på ZenWatch 2 – og syntes først den virket litt tykk. Det viste seg imidlertid at klokken var utstyrt med en ekstra batteripakke som satt på undersiden. Denne batteripakken inneholder et 1200 mAh-batteri, og vil gi deg noen timer ekstra før du må lade. Batteripakken er kun tilgjengelig på den største modellen. Asus sier ingenting om hvor stort batteriet i selve klokken er, men i den opprinnelige ZenWatch-modellen var det på 369 mAh. Vi snakker med andre ord om en ganske vesentlig oppgradering av batterikapasiteten – hvis du ikke har noe imot en litt tykkere klokke.

Klokken kommer med en ny lader som festes til klokken med magnet, og som skal gi kjappere lading enn den forrige modellen.

Glasset er av typen Corning Gorilla Glass 3, og skal dermed være noenlunde ripesikkert.

Asus ZenWatch 2. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Android Wear med egen programvare

Vi fikk som sagt dessverre ikke prøve en fungerende klokke, men i likhet med forgjengeren er det snakk om en klokke basert på Googles Android Wear-plattform. Asus sier imidlertid at de har tilført en del egne funksjoner via sin egen Asus ZenUI-løsning. Av det vi kunne se på slideshowet som kjørte på klokkene i glassmonteren er brukergrensesnittet som en hvilken som helst annen Android Wear-klokke, blant annet med Google Nå-kort som dukker opp med varsler fra telefonen, værmeldinger og annet.

Men det er en del tilleggsfunksjoner, som at du kan styre mobilkameraet ditt fra klokken (Remote Camera). Det kunne du riktignok også med den originale ZenWatch-modellen. I ZenWatch 2 har imidlertid Asus forbedret Remote Camera-funksjonen slik at den skal være raskere, og du kan nå veksle mellom front- og hovedkameraet til telefonen, samt zoome inn.

Klokken har sensorer som gjør at den fungerer som aktivitetsmåler gjennom dagen, og en ny Wellness-app til mobilen lar deg følge med på aktivitetsnivået ditt. Klokka er IP67-klassifisert, det vil si at den er støvtett og vanntett ned til 1 meter i 30 minutter.

ZenWatch 2 er ikke det eneste Asus lanserte på Computex:
Slik er Asus' nye ZenPad-nettbrett »

annonse