Til hovedinnhold

Her kjører han spillklassikeren Half-Life på en Android-smartklokke

Men har det noe for seg?

Dave Bennett/YouTube

Det finnes allerede en del spill til smartklokkene, men ofte er spillene av relativt primitiv art. Nå har en «hacker» demonstrert at det faktisk også er mulig å kjøre mer avanserte spilltitler på de små dingsene.

Som blant andre nettstedet Kotaku snappet opp har programbare-modder ved navn Dave Bennett klart å kjøre den aldrende spillklassikeren Half-Life på en smartklokke basert på Googles Android Wear-plattform.

Spillet ble kjørt på en LG G Watch, som vi testet i fjor. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Modifisert emulator

Demonstrasjonen er lastet opp på videonettstedet YouTube, og er ifølge Bennett riktignok kun et «proof of concept», men like fullt et interessant eksperiment når det gjelder hva som er mulig å få til på de små enhetene med sin begrensede maskinvare.

Bennett benyttet en utgave av åpen kilde-emulatorprogramvaren SDLash3D, som han modifiserte til smartklokken, til å kjøre spillet. Smartklokken han brukte var attpåtil en LG G Watch, som er blant de rimeligere smartlokkene på markedet.

Akseptabel bildeflyt

Modderen innrømmer at det både er vanskelig å kontrollere spillet på grunn av den lille skjermen, og at det også krasjer en del. Bildefrekvensen var dog ganske akseptabel mesteparten av tiden, og lå tidvis så høyt som 60 bilder per sekund, men kunne også synke helt ned til 2 bilder per sekund.

For bedre lyd i spillet koblet Bennett klokken til en ekstern Bluetooth-høyttaler. Dersom du har en Android Wear-basert smartklokke og har lyst til å prøve selv har Bennett lagt ut en guide til fremgangsmåten på hjemmesiden sin. Videoen med demonstrasjonen ser du under.

Det enda eldre spillet Doom kan også kjøres på mye rart: Hackere kjørte spillet på en skriver »

(Via Engadget)

annonse