Tek.no

Nyhet

Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC

Her er de viktigste Asus-nyhetene fra Computex.

Vegar Jansen, Tek.no
1 Juni 2015 11:48

Teknologimessen Computex i Taiwan går av stabelen i morgen, må det vel dagens produktlansering fra Asus kunne karakteriseres som en tjuvstart. Men siden Computex avholdes på Asus' egen hjemmebane i Taipei, er det forståelig at de følte seg berettiget til å vise seg frem litt før de andre. Og heldigvis hadde de noe spennende å vise frem også.

Les også: Nå begynner årets datasirkus, og Tek.no er på plass »

Zen AiO - High-end alt-i-ett PC-er

Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Asus har flere alt-i-ett PCer på produksjonslinja si allerede, men dette blir den første som får bære «Zen»-navnet. Asus selv kaller det beskjedent nok «den perfekte balansen av skjønnhet og ytelse», og har forsøkt å lage en sterk datamaskin med spesifikasjoner som tilfredsstiller høye ytelseskrav, samtidig som den ser pen nok ut at de mindre datainteresserte i husholdningen kan tåle at den står fremme.

«Kroppen» er laget av ett stykke aluminium, og glasset som ligger over skjermen dekker også rammen rundt, og fargen skal være det Asus kaller «Istapp gull», hva nå enn det betyr.

Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Inne i maskinen skal du kunne finne den siste generasjonen av firekjerners Intel Core i7 prosessorer, opp til 32 GB DDR4 RAM og fire SSD-er med PCI Express-grensesnitt. Gamerne kan glede seg over et Nvidia GeForce GTX 960M-kort med opp til 4 GB minne, som gjør at PC-en bør kunne holde følge i spillutviklingen en stund fremover.

Asus kan ellers skilte med USB 3.1, og kontakter av USB-C typen. Z240IC-modellen kommer med et 3D-kamera Asus sier skal være i stand til nøyaktig registrering av bevegelser, og ansiktsgjenkjenning. På lydfronten stiller de med hele seks høytalere i form av om tre 8-watts stereopar, noe som forhåpentligvis gir en ganske grei lyd, selv når det er snakk om interne høyttalere.

Til å begynne med kommer Asus med to modeller i serien: 23,8-tommeren Z240IC og 21,5-tommeren Z220IC. Asus sier ikke noe om pris og tilgjengelighet i pressemeldingen, så vi venter i spenning, men gjetter at siden spesifikasjonene er i det øvre sjiktet, blir prisen satt deretter.

Det blir i så fall ikke den første, dyre spill-PCen fra ASUS, bare sjekk vår test av fantastiske ROG G751 »

ZenPad - nettbrett i alle størrelser

Computex2015- Zenpad . Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Til tross for at markedet for nettbrett ser ut til å bli spist opp av de store smarttelefonene, lanserer Asus en nye serie nettbrett som kommer i utgaver på 7-, 8- og 10-tommer. Skjermpenn og tastatur er mulige tilbehør, og med modeller med Wi-FI, 3G og 4G (LTE), mener altså Asus at de i denne serien har et nettbrett for alle brukere.

Nettbrettene kommer med Asus' forbedringsteknologier «Tru2Life» og «TruVivid», som ifølge pressemeldingen gir nettbrettene en bildeforbedringsteknologi tilsvarende det som finnes på dyre TV-er. Asus sier at Tru2Life analyserer hver enkel piksel i bildet før den vises og foretar en «intelligent kontrast- og skarphetsjustering for å forsterke dynamikken og få frem selv de minste detaljer for å gi en utrolig realistisk seer-opplevelse». Om dette har mye å si i praksis vet vi ikke før vi ser det selv, men vi mistenker at presseavdelingen deres smører litt tykt på akkurat her.

Computex2015- Asus Zenpad 7. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

ZenPad- nettbrettene får også støtte for DTS Premium Sound, slik at du kan spille av surroundlyd. Har du ikke surroundanlegg kan nettbrettene lage virtuell surround, som gir en slags imitert surroundeffekt i vanlige stereo-oppsett. Selv om det ikke slår ekte vare, kan imitert surround fungere greit til sitt bruk. Som mulig tilbehør har Asus også et eget høytalerdeksel til 8-tommer utgaven som skal kunne gi ekte surroundlyd, selv om den reelle effekten av dette nok blir så som så, siden du ikke kan omringe deg selv med høyttalerne.

ZenFone Selfie

Computex2015- Zenfone Selfie. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Navnet på denne smarttelefonen kommer nok til å skremme vekk like mange som det lokker til seg. Den første gruppen består av folk som synes «selfier» er noe tull og at begrepet i seg selv er en uting. Den andre er de som synes selfier er helt tipp-topp-tommel-opp.

Som navnet i grunn avslører, så er telefonen ifølge Asus designet for å ta best mulige selfier, med kameraer på 13 megapiksler både forran og bak på telefonen. Kameraene har to LED-blitser som Asus kaller «Real Tone flash», som vi gjetter betyr at blitsene gir lys med litt forskjellig fargetemperatur, slik at du ikke blir blå eller gul i trynet, alt ettersom om du er inne eller ute og tar bilder.

Skjermen er på ganske dugelige 5,5-tommer (samme som for eksempel iPhone 6 Plus), og kommer med full HD-oppløsning, altså 1920 ganger 1080 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 403 ppi. Prosessoren som skal drive hele kostebinderiet er en åttekjerners 64-bit Qualcomm Snapdragon 615, noe som ikke gjør det til den sterkeste telefonen der ute, men sånn litt over midt på treet.

Tek.no har to frittgående reportere i Taipei slik at vi kan gi deg spennende nyheter og sniktitter, følg med her for mer fra Computex 2015 »

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Sjekk Computex-bildene vi ikke brukte
Les også
Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg
Les også
Nå kommer Intels RealSense 3D-kamera i enda flere produkter
Les også
Kan ha fire ganger så høy batterikapasitet som andre
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
– Dette er den eneste i sitt segment som klarer helt jevn 4K-video
Les også
Dette er ett av de drøyeste kabinettene vi har sett
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Slik er Asus' nye ZenPad-nettbrett
Les også
Nvidias nye toppmodell har sett dagens lys på Computex
Les også
Tid for årets datasirkus
Les også
Nå finnes det en smartklokke med to skjermer
Les også
Snart kan du styre smartklokken med fingerbevegelser i løse luften
Les også
Smartklokka som passer på helsa di
annonse

Les også