Til hovedinnhold

Asus' lekre smartklokke er rett rundt hjørnet

Har nå avslørt europeisk pris og lansering for ZenWatch 2.

Pixel Embargo/Shutterstock.com, Asus

Asus dro først sløret av sin nye smartklokke ZenWatch 2 på Computex-messen i juni, og nå, i forkant av IFA-messen i Berlin, har selskapet avslørt flere nyttige opplysninger om produktet. Asus har nemlig kunngjort at den nye smartklokken får europeisk lansering i oktober.

Samtidig avslørte Asus også prisen, som ligger på 149 euro, som tilsvarer cirka 1400 norske kroner. Nøyaktig hva den ender opp med å koste her til lands gjenstår imidlertid å se.

Mange design-valgmuligheter

Når det gjelder maskinvare byr ZenWatch 2 på en Snapdragon 400-prosessor, som man blant annet også finner i den vesentlig dyrere LG Watch Urbane. Klokken kommer i to ulike størrelser som passe med enten 18 eller 22 millimeters reimer.

Asus ZenWatch 2. Foto: Asus

Asus har ellers lagt vekt på stor valgfrihet når det gjelder design. Klokken vil by på hele 18 ulike farge- og materialsammensetninger på reimene, i tillegg til over 50 forskjellige digitale urskiver som kan byttes raskt og enkelt. Den har også en egen «FaceDesigner»-app som lar deg lage dine egne urskiver.

Selve klokkehuset er laget av rustfritt stål og kommer i de tre fargene sølv, «gunmetal»-grå og «rose»-gull. Huset har også en metallkrone på siden for å skape visse likhetstrekk med vanlige klokker, men kronen kan visstnok også brukes til å bla gjennom apper og til å skru skjermen av og på.

Rask lading med magnetisk lader

I likhet med mange andre smarktlokker har ZenWatch 2 også sensorer for aktivitetsmålinger, og Asus skriver at den nye smarktlokken byr på teknologi som gir ekstra høy presisjon når det gjelder for eksempel skrittelling, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Ellers skal smartklokken være sømløst integrert i Asus' egenutviklede mobilgrensesnitt ZenUI, som lar brukerne benytte smartklokke-optimaliserte versjoner av en rekke ulike mobilapper fra Asus. Batteriet skal også være forbedret, og skal ifølge Asus nå gi opptil to dager med bruk på én opplading.

Ikke minst har klokken en magnetisk lader som kan festes utenpå selve klokken, som visstnok gir 35 prosent raskere ladetid enn på forgjengeren, og som kan lade opp halve batteriet på kun 36 minutter.

Sony lanserte også nylig en lekker smartklokke: Den har et vanlig klokkehus med fysiske visere »

(Kilde: Pressemelding)

annonse