Til hovedinnhold

Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg

Vi oppsummerer årets store elektronikkmesse.

Årets store datasirkus, Computex i Taiwans hovedstad Taipei, er slutt for denne gangen. Vi har fortsatt noen godbiter på lur fra messen, som vi kommer med senere denne uken – men siden messen er slutt er det likevel på tide å oppsummere de viktigste nyhetene:

Storlansering fra Asus

Dagen før messen startet hadde Asus en stor lansering hvor de blant annet lanserte en high-end alt-i-ett-PC som utseendemessig ligner veldig på Apples iMac-er. Maskinen benytter Intels siste generasjon firekjerners Core i7-prosessor og et Nvidia GeForce GTX 960M-skjermkort. Kabinettet er laget i ett stykke aluminium, og glasset som ligger over skjermen dekker rammen rundt.

Les mer om Asus Zen Aio her »

Asus ZenPad. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Selskapet lanserte også nye nettbrett, Asus ZenPad. Nettbrettene finnes i tre ulike størrelser – 7, 8 og 10 tommer. Nettbrettene kommer med Asus' forbedringsteknologier «Tru2Life» og «TruVivid», som ifølge pressemeldingen gir nettbrettene en bildeforbedringsteknologi tilsvarende det som finnes på dyre TV-er.

Vi fikk prøve den nye ZenPad-nettbrettene. Les sniktitten her »

Asus hadde leid inn både mannlige og kvinnelige fotomodeller til å vise frem Zenfone Selfie. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Asus lanserte også en ny telefon, ZenFone Selfie. Som navnet avslører er telefonen designet for å ta best mulige selfier, med kameraer på 13 megapiksler både foran og bak på telefonen. Kameraene har to LED-blitser som Asus kaller «Real Tone flash», som skal gi mer naturlige farger på huden.

Her kan du lese vår sniktitt på Asus ZenFone Selfie »

Asus ZenWatch 2. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

En av de mest spennende nyhetene fra Asus var den nye smartklokken, Asus ZenWatch 2. Klokken er ikke ferdig ennå, men ble forhåndsannonsert. Vi fikk prøve den på Asus' stand på Computex, og noe av det mest interessante var at den fås med et avtagbart ekstrabatteri som kan gi ZenWatch 2 opptil fire ganger bedre batterikapasitet enn konkurrentenes smartklokker.

Les mer om ZenWatch 2 og superbatteriet i vår sniktitt »

USB-C og Thunderbolt smelter sammen til ny superport

Thunderbolt 3-pluggen vil se ut som en vanlig USB Type-C-kontakt, men vil ha Thunderbolt-symbolet (lynet) ved siden av seg. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Dette var en av de absolutt mest interessante nyhetene på Computex 2015. Intel lanserte Thunderbolt 3, hvor den store nyheten er at den vil benytte en USB Type C-port – samme port som har kommet i de nyeste Mac-ene, og som nå kommer i en rekke nye PC-er. Fremtidige PC-er med USB Type-C vil altså kunne få Thunderbolt 3-støtte, og bli en ny og lynrask superport som du kan koble til alt mulig til – i tillegg til at du vil kunne lade PC-en din fra den samme porten som skjermen er koblet til.

Les vår sak fra Thunderbolt 3-lanseringen her »

Nvidias nye toppmodell ble lansert

Nvidia GeForce GTX 980 Ti. Foto: Nvidia

Allerede dagen før Computex kunne Nvidia presentere sin nye flaggskipmodell – Nvidia GeForce GTX 980 Ti. GTX 980 Ti er en kraftigere utgave av GTX 980, og ser ut til å være en nedskalert og litt rimeligere variant av Titan X. Med det nye grafikkortet har Nvidia fokusert blant annet på bedre ytelse i 4K.

Les mer om GTX 980 Ti her »

Etter Nvidias lansering kom en rekke produsenter med sine egne «custom-versjoner» av GTX 980 Ti, og vi fikk blant annet møte representanter fra EVGA som kunne vise frem en kommende råtassversjon som har fått navnet EVGA GeForce GTX 980 Ti Kingpin – beregnet på ekstremoverklokkerne.

Her kan du lese om GeForce GTX 980 Ti, nye kabinetter og hovedkort fra EVGA »

«Bulldog» for 4K-spilling i stuen

Bulldog: Stor stue-PC fra Corsair. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Corsairs store nyhet på Computex er en ny PC som er ment å skulle stå i stuen. PC-en har fått navnet «Bulldog» og er en slags byggesett-PC som også kan utvides med vannkjøling – til tross for et forholdsvis kompakt kabinett. Totalt skal Bulldog la deg putte kraftig maskinvare i et relativt lite kabinett uten at det blir mye støy av det.

Les mer om Corsair Bulldog »

Mini-PC som takler 4K godt

ASRock Beebox. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Den Taiwanesiske produsenten ASRock mener deres splitter nyt ASRock Beebox-NUC har noe de andre ikke har. Vi var tilstede på lanseringen av ASRock Beebox, som ifølge ASRock er den eneste NUC-en som klarer å spille av 4K-video helt jevnt. I tillegg skal det være den første NUC-en med USB Type-C-port i fronten.

Les mer fra ASRock Beebox-lanseringen her »

ASRock Gaming Router G10. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

ASRock lanserte også en veldig spesiell Wi-Fi-ruter som kan styre alle dingsene i hjemmet ditt via infrarøde sendere, og som kommer med en avtagbar portabel ruter og HDMI-dongle som gir deg trådløs overføring av video fra mobiltelefonen eller PC-en din.

Her kan du lese mer om ASRock Gaming Router »

– Carizzo er den mest allsidige bærbar-prosessoren noensinne

Kevin Lensing, senior director product management, holder fram AMD Carrizo. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Ikke helt uventet bestemte AMD seg for å endelig lansere Carrizo – eller sin sjette generasjon prosessor i A-serien – på årets Computex-messe. AMDs nye APU, eller system-on-a-chip om du vil, er ifølge AMD selv den mest allsidige prosessoren for bærbare PC-er – noensinne.ifølge AMD selv snakker vi om en prosessor som mange ganger raskere enn forgjengeren og kan by på dobbelt så god integrert grafikkytelse som konkurrenten.

Les mer om AMD Carrizo og se bildene fra lanseringen her »

Det drøyeste kabinettet vi har sett

Asus og In Wins nye kabinett er noe av det heftigste vi har sett.

Taiwanske Asus bestemte seg også for å avduke et heller spenstig konsept på hjemmebane, nemlig et futuristisk «transformers-kabinett». Det spesielle med kabinettet er at det er i stand til å åpne seg ved å trykke på en knapp, ved at de fire hjørnene separeres som egne «robot-armer». Vi fikk se kabinettet i action på messen, og kan skrive under på at det er ganske heftig å se på.

Les om kabinettet og se video av det her »

Heftig 4K-skjerm fra Asus

Prototype: Asus LX341. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Asus viste frem en prototyp på en 34-tommers buet spillskjerm i 21:9-format – Asus LX341. IPS-panelet har en oppløsning på 3440 x 1440 piksler og støtter Nvidias G-Sync-teknologi. I tillegg viste de frem en heftig proffskjerm, Asus PQ329Q, med innebygget støtte for maskinvarebasert skjermkalibrering. Har du en støttet kalibrator (X-rite eller Datacolor) kobler du den bare rett i skjermen. Skjermen er 32 tommer stor og har en oppløsning på 3840 x 2160 punkter, og et 10-bit panel som støtter 100 % Adobe RGB.

Les mer om skjermnyhetene fra Asus her »

PC-mekkerne vil nok like Lian Lis nye kabinett

Lian Li PC-V33. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Lian Lis nye kabinett, PC-V33, er laget for de som ofte har behov for å oppgradere, skru og mekke på PC-en. Hele fronten og toppen er hengslet og kan vippes unna med et håndgrep, og det er lett å komme til hovedkortet.

Les mer om Lian Li PC-V33 og se bildene her »

Denne Wi-Fi-ruteren er mye enklere å bruke enn noen andre vi har sett

Synology RT1900ac. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Synology lager ikke bare NAS-er, på Computex fikk vi se en ny Wi-Fi-ruter med et grafisk brukergrensesnitt som ligner mye på det selskapet bruker i NAS-ene sine. Det skal gjøre det enkelt å stille inn og bruke ruteren, selv om du ikke har store nettverkskunnskaper.

Les mer om Synology RT1900ac her »

Heftig 3D-kamera kommer i bærbare PC-er, mobiltelefoner og nettbrett

RealSense-kameraet i en PC kan brukes til alt fra spill til å få sikker pålogging med ansiktsgjenkjenning. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Under årets Computex-messe i Taipei brukte Intel mye tid under sin åpningstale til å snakke om 3D-kameraet RealSense, og selskapet spanderte også rikelig med gulvplass på å vise frem både nye og gamle produkter som benytter teknologien. En rekke bærbare PC-er med RealSense ble vist frem på messen.

Se hvordan RealSense kan brukes i praksis »

Acer vil være først med buet og ekstra bred IPS G-Sync-skjerm

Acer Predator X34 – ganger tre. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

På Acers store stand på Computex sto det ikke mindre enn tre dedikerte modeller myntet på spillere. Vi fikk blant annet se Acers Predator X34, som er en buet 21:9-skjerm med oppløsning på 3440 x 1440 punkter. Og med tre slike skjermer ved siden av hverandre snakker vi om ett av de heftigste skjermoppsettene vi har sett.

Sjekk ut de nye Acer-skjermene og se bilder fra messen her »

Les også
Predator-brettet i lommeversjon
Les også
Flere bilder vi ikke fikk brukt
Les også
Sjekk Computex-bildene vi ikke brukte
Les også
Nå kommer Intels RealSense 3D-kamera i enda flere produkter
Les også
Nei, dette er ikke en NAS
Les også
Acer vil være først ute med buet og ekstra bred IPS G-Sync-skjerm
Les også
PC-mekkerne vil nok like Lian Lis nye kabinett
Les også
Kan ha fire ganger så høy batterikapasitet som andre
Les også
Denne Wi-Fi-ruteren kan styre dingsene i hjemmet ditt
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
Noe skjermgodt er i vente fra Asus
Les også
– Dette er den eneste i sitt segment som klarer helt jevn 4K-video
Les også
Dette er ett av de drøyeste kabinettene vi har sett
Les også
– Den mest allsidige bærbar-prosessoren noensinne
Les også
Råtassversjon av GTX 980 Ti
Les også
For 4K-spilling i stua: Corsair Bulldog
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Slik er Asus' nye ZenPad-nettbrett
Les også
Nvidias nye toppmodell har sett dagens lys på Computex
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
annonse