Nyhet

Tid for årets datasirkus

Nå begynner Computex 2015, og vi er på plass.

Selv om det kanskje ikke kjennes sånn ut hver dag, har vi omsider kommet til den første uka i juni måned. Og det en uke da vi i Tek gjerne sender et par medarbeidere til å jobbe i landflyktighet fra Taipei, hovedstaden på Taiwan – eller Republikken Kina dersom du vil være helt korrekt.

Taipei by night – kvelden før det hele braker løs. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Taipei er en by som aldri sover, men den våkner altså litt ekstra i begynnelsen av juni. Da er nemlig mange av verdens teknologiinteresserte øyne rettet mot Computex-messa, som offisielt får snoren klippet tirsdag 2. juni. Men allerede i forrige uke begynte bransjens mange aktører å fortelle – eller i det minste hinte – om hva de skal dra duken av i år.

For hvis det er én ting som er konsekvent med Computex, er det at den er full av lanseringer og mye deilig maskinvare å kikke på.

Selve messa sparkes som sagt ikke i gang før på tirsdag, men det betyr ikke at redaksjonens utskremte kan ligge på den lokale playaen med en duggfrisk. Vi vet nemlig godt at Asus tyvstarter ballet allerede dagen før – og holder Asus det samme showet og tempoet som de pleier, kommer det til å ta sin tid å jobbe seg gjennom de viktigste nylanseringene.

Mye å vente seg

Det er aldri godt å si akkurat hva som vil skje på Computex, men det er også en del vi forventer oss. Med alt fokuset som i dag ligger på virtuell virkelighet (VR), 4K-oppløsning og det som heftigere er, ligger det blant annet i kortene at både AMD og Nvidia kommer til å fortsette sin vante feide rundt grafikkort. Noen gigantiske sensasjoner er neppe i gjære, men vi forventer tydelige forbedringer.

Skjermprodusentene er selvfølgelig med på det samme 4K-racet, og det bør være en del snasne nye skjermer å se på – forhåpentligvis både frittstående og innbakte i kraftige gamingbærbare. La oss også håpe at prislappene er blitt litt snillere.

På prosessorfronten håper vi også det skjer ting. Det hadde vært gøy å se AMDs Carrizo-APU for bærbare, og Intel bør omsider få sluppet Broadwell-prosessorene som er myntet på stasjonære datamaskiner. Vi kjenner allerede til de to – ja det er visst kun to varianter som skal slippes – men de har jo latt vente på seg.

Det er også andre nye ting som vil være selvfølgelige på årets Computex. Men de virkelige spesielle og forhåpentligvis interessante sakene vil nok komme fra aktører som enten er så obskure at vi ikke kjenner til dem fra før, eller storspillere som foretrekker å holde kortene tett til brystet.

Det kan også være gull å finne rundt rushet etter det neste store innenfor Tingenes Internett.

Vi håper å kunne glede dere lesere med en god miks av alle typer saker på årets Computex-messe.

La oss mimre litt mens vi venter:
Computex 2013 bildespesial >>>

Les også
Kan ha fire ganger så høy batterikapasitet som andre
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Slik er Asus' nye ZenPad-nettbrett
Les også
Nvidias nye toppmodell har sett dagens lys på Computex
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
Les også
Med denne kan du spille nye spill uten dyrt skjermkort
Les også
Men Thunderbolt var ikke død
Les også
AMDs nye Zen-arkitektur skal være 40 prosent raskere
Les også
Dette kan være «Skylake»-spesifikasjonene
Les også
Denne nye AMD-brikken skal gi bedre spillgrafikk
annonse