SniktittLG Rolling Bot

Rolling Bot kan leke med katten din når du ikke er hjemme

Den har innebygget laserpeker, og kan patruljere stua.

Tek.no / Barcelona: Du skal se mye rart før øya faller ut. Men jeg følte at snodigkvoten nærmet seg stappfull da jeg lot øynene hvile på LGs Rolling Bot. Heldigvis fungerer gluggene fortsatt.
Rolling Bot er en robotkule. Tenk Sphero, bare langt, langt mer avansert. Der Sphero har motorstyrte vekter som endrer tyngdepunktet inni kula, har Rolling Bot tre deler, der de to ytre delene fungerer som hjul, mens roboten har lavt tyngdepunkt som sørger for at ikke hele greia går i spinn.

Merkelig, avansert og ikke altfor dyr

Ladekrybben ser ut til å være laget for at Rolling Bot skal kunne parkere selv, og en funksjon med navnet Park er å finne i appen, men LG kunne foreløpig ikke bekrefte om den kan hente strøm helt selv.

Rolling Bot ser ikke så tung ut, men vekten overrasker litt når jeg plukker den opp. Den veier et kilo eller to, men noen grundig spesifikasjon for dingsen har ikke LG sendt ut ennå. Saken er stadig under utvikling, men det ventes at den vil komme i salg rundt månedsskiftet mai-juni.

LG er svært tilbakeholdne med pris, men siden dette er et såpass merkelig produkt med mye teknologi i, fikk vi et anslag på mellom 1000 og 3000 kroner. Uansett hvor prisen ender opp innenfor det spennet ligger den altså innefor et område som gjør at mange kan ta seg råd til den dersom de ser nytten. Så får det bli opp til hver enkelt å avgjøre om morofunksjonene eller de rene nyttefunksjonene er de viktigste.
Kula har nemlig en mengde innebygde funksjoner. Den er utstyrt med et åtte megapikslers kamera som kan sende bildet videre til LGs nye toppmodell, G5. Har du ikke G5 lover LG at du skal kunne laste ned appen og fjernstyre Rolling Bot med en hvilken som helst Android-telefon.

Rolling Bot kan også skru av og på TV-en din med en innebygget IR-sender.

Roboten lades med krybbe eller med USB type C-kabel.

På TV-kanalen som sender Mobile World Congress-nyheter hele dagene her nede uttalte LGs sjef for mobildivisjonen i UK, Andy Coughlin, at man kunne ta styringen også om barna var hjemme og man selv var utenfor husets fire vegger.

– Hvis ungene ser på TV i stedet for å gjøre lekser, kan du få Rolling Bot til å skru av TV-en, samtidig som du forteller barna at det er på tide å ta tak i skolearbeidet over høyttaleren i kula, forklarte Coughlin.

Styrer sine omgivelser

Som så mange andre slike dingser er også Rolling Bot en slags IoT-sentral (Internet of Things). Det betyr at den kan fjernstyre nettverkstilkoblede hvitevarer. Dessverre har den ingen armer eller andre utvekster å hjelpe seg med, så du får maksimalt tatt den ene vasken du la i maskinen. Med mindre du har en av LGs nesten like merkelige doble vaskemaskiner, da.

Sonys Xperia Agent har like sært utseende som Rolling Bot og kan gjøre litt av det samme, men den triller ikke rundt slik kula fra LG gjør.

At alle mulige dingser skal styre saker og ting rundt seg er noe vi har sett flere ganger i det siste. Samsungs TV-er, og ett av kjøleskapene deres, fungerer litt på samme måte. Stadig flere har litt mer anonyme styringssentraler for smarte enheter, og nå handler det altså om roboter. Også Sony viste frem en robot i form av Xperia Agent, som med tiden skal kunne litt av det samme.

En egen pet mode sørger for at den kan surre rundt kjæledyra dine. Hvis du vil kan du bruke laserpekeren til å la katten jakte veggimellom på den røde prikken.

Mikrofon og høyttaler er også bygget inn, slik at du kan snakke med personer i nærheten av ballen, eller si heisann til gullfisken din.

LG hadde lagt ut baner som ballen kunne kjøre på. Vi prøvde ikke å kjøre den selv, men da vi observerte andre kjøre rundt ble det raskt tydelig at kontrollene kanskje ikke var helt i mål ennå. Kulene kolliderte med kanter på banen, og virket lite responsive i blant. Men så er også dette et produkt som ikke skal være i butikkene helt med det samme. Produsenten har altså en stund på seg til å finjustere programvare og funksjonalitet.

Kan patruljere i tre timer sammenhengende

LG hadde ikledt noen av Rolling Botene kaninkostyme. Om disse kun var dekorasjoner på området, eller om de faktisk fungerer med ører og hale påmontert vites ikke.

Rolling Bot fungerer som et nettverkskamera, og kan patruljere leiligheten din. En slags trillende innbruddsalarm. Et batteri på 5 000 mAh sørger for at patruljeringen kan foregå i tre timer i strekk før den må lades. Da finner du enten frem USB type C-kabelen som hører til, eller kanskje du har kjøpt dockingstasjonen som vil komme i salg noe senere.

LG kunne ikke bekrefte at ballen kan kjøre inn i ladestasjonen selv, men nevnte at det finnes et «park»-valg inni appen. Dermed virker det naturlig at den skal kunne styre seg selv, på samme måte som robotstøvsugere og -gressklippere gjør.

Skulle kula oppdage noen frekke banditter på badet blir den imidlertid raskt løpt fra. Den maksimale hastigheten er tre kilometer i timen. Men så er den kanskje både litt i største laget og litt i tyngste laget til å fly så veldig fort rundt.

Les også
Her styrer hun BB-8-droiden med «kraften»
Les også
Hvis vi bare kunne forstå hva denne roboten prøver å si
Les også
LGs nye flaggskip-mobil skal få haugevis av nye moduler
Les også
Sony har lansert en krysning mellom R2D2 og EVE fra Wall-e
Les også
Støvsugerroboten som ikke kaster bort tiden
Les også
Denne roboten løser Rubiks kube på ett sekund
Les også
Sphero BB-8: Dyrt, men morsomt leketøy
annonse