Til hovedinnhold

LGs nye flaggskip-mobil skal få haugevis av nye moduler

LG har planer om å få hjelp til å utvikle mobiler til sin unike toppmodell G5.

LG

Sørkoreanske LG valgte å gå en litt ny retning med sin kommende toppmodell G5, som får den spesielle egenskapen at den lar deg bytte ut moduler på undersiden av mobilen. I utgangspunktet vil mobilen kun lanseres med moduler fra LG selv, men det skal nå endre seg.

Som nettstedet Liliputing melder skal LG nemlig avholde en utviklerkonferanse hvor målet er å skape en plattform for utvikling av tredjepartsmoduler til G5. Konferansen skal avholdes den 18. april.

Skal tilby utviklerverktøy

Planen er blant annet å tilby utviklerverktøy for både maskinvare og programvare, og danne et komplett «økosystem» for utviklere, uten at det ennå foreligger så mange ytterligere detaljer.

Kameragrepet, som kommer fra LG selv, er blant de første modulene til G5.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som vi meldte i februar har LG allerede avslørt noen av modulene som selskapet selv har på trappene:

  • LG CAM Plus (kameragrep)
  • LG Hi-Fi Plus (lydmodul)
  • LG 360 VR (VR-briller)
  • LG Rolling Bot (en rund robot)
  • LG Smart Controller (en dronekontroller).

Løsnes med knapp

Modulene til LG G5 byttes ved å trykke inn en liten knapp nederst på telefonen, som låser opp bunndelen slik at den kan trekkes ut. I vår sniktitt på mobilen kunne vi konstatere at løsningen virker ganske solid, men at det kreves mer langvarig testing for å kunne gi en god vurdering.

G5 byr for øvrig på solide spesifikasjoner i form av Snapdragon 820, skjermoppløsning på 2560 x 1440 piksler og 4 GB minne. Telefonen har ennå ikke fått en norsk pris eller lanseringsdato, men den er ventet å komme i butikkene neste måned.

Vi har allerede testet noen av det nye tilleggsutstyret til LG: Rolling Bot er en merkelig sak som kan patruljere stua »

annonse