Nyhet

Her styrer hun BB-8-droiden med «kraften»

Se video av hvordan nylanserte Force Band lar deg fjernstyre den morsomme roboten med håndbevegelser.

Sphero BB-8 med Force Band

Berlin / Tek.no: For et år siden testet vi den lille fjernstyrte roboten BB-8 fra Sphero på IFA-messen i Berlin. På årets IFA-messe er Sphero ute med en «Special Edition» av droiden kjent fra Star Wars: The Force Awakens.

Droiden har såvidt vi kunne se ikke endret seg særlig fra fjorårets modell, men det som er nytt er at du nå får den med et armbånd som lar deg kontrollere BB-8 ved hjelp av armbevegelser.

May the Force be with you...

Slik ser Force Band ut.

Armbåndet har passende nok fått navnet Force Band, og etter at du har festet det rundt håndleddet kan du altså styre både BB-8 og andre Sphero-roboter. Skyver du hånden fra deg vil dronen kjøre vekk fra deg, mens du kan kalle den tilbake ved å bevege armen mot deg. Vrir du på håndleddet vil BB-8 rotere på hodet.

Armbåndet kommuniserer med droiden ved hjelp av Bluetooth Smart på avstander opptil 25 meter. Batteritiden er oppgitt til 60 minutter, og armbåndet lades via en vanlig USB-kabel. Armbåndet har både LED-lys og vibrasjonstilbakemeldinger, og det er også en innebygget høyttaler som gir deg lydeffekter. Det er også en tilhørende Force Band-app.

Ifølge Sphero ventes BB-8 Special Edition med Force Band å komme i salg den 30. september. Vi har dessverre ingen informasjon om norsk pris eller lansering her til lands.

Øverst i saken kan du se video fra demonstrasjonen av Force Band på IFA-messen i Berlin.

Se flere saker fra IFA 2016 på vår temaside »

Les også
Den neste stjernekrigen kan du ha i bakgården
Les også
Rolling Bot kan leke med katten din når du ikke er hjemme
Les også
Bygg en fjernstyrt robot med Ziro
Les også
Sphero BB-8: Dyrt, men morsomt leketøy
annonse