Til hovedinnhold

Dropper diskdrevet i ny Xbox

Microsoft

Allerede i november i fjor svirret ryktene om at Microsoft planla en versjon av Xbox One S uten diskdrev. Den gang var mye fremdeles usikkert, men fem måneder senere virker det som selskapet har kommet mye nærmere en lansering.

Nettstedet Windows Central skal nemlig ha fått greie på flere nye detaljer den siste tiden, som navn og lanseringsvindu.

«Xbox One S All-Digital Edition»

Kildene deres forteller at den nye Xboxen får navnet «Xbox One S All-Digital Edition» og at forhåndssalget skal starte allerede i midten av april.

Etter planen blir konsollen tilgjengelig i vanlige butikker noen uker senere, tidlig i mai. Microsoft skal være innstilt på en global lansering, noe som er godt nytt for oss i Norge.

Blir billigere

En av grunnene til at Microsoft vurderer en Xbox-konsoll uten fysisk diskdrev er å kunne kutte kostnader. I dag har konsollen en anbefalt utsalgspris på 300 dollar i USA, men Microsoft ønsker angivelig å gjøre konsollen rimeligere å produsere slik at utsalgsprisen kan komme ned mot 200 dollar.

I Norge selges allerede Xbox One S for 2000 kroner, noe som sannsynligvis skyldes en kombinasjon av lavere etterspørsel her hjemme samt at norske butikker står friere til å sette egne priser enn i USA. Med en prisreduksjon på 100 dollar bør vi imidlertid kunne vente oss en viss nedgang i prisen her hjemme også.

Fokuserer på digitalt salg

Den andre grunnen til at Microsoft vil fjerne diskdrevet er at de ønsker enda større fokus rundt sin digitale spillbutikk, samt abonnementstjenesten Xbox Game Pass, som gir deg tilgang til alle Microsofts egne spill for en fast sum i måneden.

Ulempen med en heldigital spillkonsoll er selvfølgelig at Microsoft har monopol på spillsalget og selv bestemmer prisene, som gjerne er vesentlig høyere enn i fysiske butikker hvor man konkurrerer om salget.

Om en ser enda lenger fremover jobber for øvrig Microsoft med en heldigital strømmeløsning for spill, kalt xCloud. Denne tjenesten skal ikke kreve noe fysisk maskinvare i det hele tatt ettersom all prosessering skjer i skyen.

Xbox One X blir alene om 4K-Blu-ray

Om ryktene stemmer blir Xbox One X (øverst) alene om å spille av fysiske 4K-filmer. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

En av Xbox One S' beste egenskaper er UHD-Blu-ray-spilleren dens. Den er fortsatt blant de aller beste og rimeligste måtene å spille av høyoppløst fysisk videoinnhold på.

Dersom ryktene om den diskløse One S-modellen stemmer, blir Xbox One X den eneste TV-konsollen som lar deg spille av høyoppløste 4K-Blu-ray-plater. Konkurrentene Playstation 4 og Playstation 4 Pro støtter nemlig ikke annet enn vanlige Blu-ray-plater med Full HD-innhold.

Sjefen i Xbox-familien blir fremdeles One X:
Test: Verdens kraftigste konsoll »

(Kilde: Windows Central)

annonse