Nyhet

Microsoft satser på spillstrømming med «Project xCloud»

Strømming av spill – altså der spillene kjøres på kraftige datamaskiner i nettskyen og bildene strømmes til deg som en film – er ikke noe nytt. I det siste har det begynt å virkelig bli bra også, vi var faktisk imponerte etter å ha testet Nvidia GeForce Now.

Men hvis dette kan bli den store måten å spille på i fremtiden, er det naturligvis flere som vil ha en del av kaka. Nå har også Microsoft dratt duken av hva de kaller «Project xCloud».

Krever ikke kraftig maskinvare

Som med andre spillstrømmetjenester er tanken at ikke maskinvaren du sitter med akkurat der og da skal diktere hva du kan eller ikke kan spille. I teorien vil en hvilken som helst enhet – gitt at den kan dekode videostrømmen – brukes til å spille et hvilket som helst spill.

Det trenger altså ikke bety stort om du sitter på din stasjonære PC, med et nettbrett eller spillkonsollen. Planen er at det skal fungere fint over 4G og 5G mobilnett også.

Har allerede datasentrene klare

En fordel Microsoft har sett mot visse andre spillstrømmingstilbydere er at de allerede har en viss infrastruktur på plass. De ser nemlig for seg at de kan bruke sine eksisterende Azure-datasentre, noe som betyr at de nærmest over natten vil kunne dytte ut løsningen til over hundre land når ting er klart.

Av maskinvare bruker de da spesialbygde bladservere med Xbox One-innmat.

Dette er ikke noen direkte ny plan heller. Vi skrev i hvert fall om spillstrømmeplaner via Azure for fire år siden, men da var det fremdeles godt i skyene, for å si det slik.

Kan testes ut i 2019

Ifølge Microsoft er fokuset på å gi mer innhold og flere muligheter til eksisterende Xbox-spillere. De skal ha begynt med interne tester på mobiltelefoner og nettbrett paret med trådløse Xbox-kontrollere.

I tillegg jobber de visstnok med å utvikle nye måter å kontrollere spill på via berøringsskjermen på. Målet er å få maksimal respons ut av minimalt med plass.

Per i dag driver Microsoft som nevnt med intern testing, og i løpet av neste år vil det åpnes for at vanlige folk skal kunne prøve det ut også.

Men trolig må vi gjennom en lenger periode med prøving og feiling før Microsoft sier noe mer om når Project xCloud slippes fritt på markedet.

(Kilde: Microsoft)

Les også
Testen av Xbox-strømmetjenesten begynner i oktober
Les også
Når Xbox dropper diskdrevet bør du droppe Xbox
Les også
Google har designet sin egen håndkontroller
Les også
Storoppdatering til alle Xbox-spillere
Les også
GeForce Now: Vi har prøvd spillenes «Netflix»
Les også
Nå får du direktestrømming servert i en liten boks
Les også
Microsoft planlegger spillstrømmetjeneste
annonse