Til hovedinnhold

Nye Xbox One S blir Norges billigste UHD-Blu-Ray-spiller

Kan bli en «hit» hos filmentusiaster.

Under årets E3-messe dro Microsoft sløret av Xbox One S, en 40 prosent mindre arvtaker til dagens Xbox One.

Vårt søsternettsted, Gamer.no, har mer om den nye Xbox-en »

Noen kraftigere konsoll var det ikke snakk om i denne omgang, men, om du har en 4K-TV kan det likevel være at du bør vurdere den nye boksen. Mens Xbox One «bare» kommer med en Blu-Ray-spiller, har nemlig Xbox One S fått med seg en UHD Blu-Ray-spiller ut av fabrikken.

Denne spilleren støtter, som navnet antyder, avspilling av innhold i 4K-oppløsning. Støtte for den mye omtalte HDR-teknologien, som gir bedre detaljgjengivelse i mørke og lyse områder av bildet, er også på plass.

Billigste UHD-spiller i Norge

Nye Xbox One S får markedets rimeligste UHD Blu-Ray-spiller med støtte for HDR.

Ikke bare er det en velkommen nyhet for filmentusiaster at utvalget av UHD-Blu-Ray-spillere snart blir bedre. Minst like viktig er det å legge merke til at den nye Xboxen faktisk blir markedets desidert rimeligste alternativ for avspilling av UHD Blu-Ray-filmer. Basisversjonen av den nye Xboxen vil nemlig koste omtrent 3300 kroner når denne lanseres 31.august.

Dyre konkurrenter

Det norske markedet flommer ikke akkurat over av UHD Blu-Ray-spillere enda, og den nærmeste konkurrenten til Xbox One S blir uten tvil Samsungs UBD-K8500 til i underkant av 4000 kroner. Verken denne eller den 9000 kroner dyre utfordreren til Panasonic kan dessuten brukes til tv-spill.

I sin tid var det den rimelige Blu-Ray-spilleren som fikk mye av æren for PlayStation 3s suksess. Om dagens forbrukere er like interesserte i fysiske formater som tilbake i 2006 er imidlertid et spørsmål vi stiller oss tvilende til, så dette vil neppe være den samme «killer»-funksjonen for mannen i gata i denne omgang.

Et annet stort spørsmål er også hvorvidt bildekvaliteten holder mål mot de dyrere konkurrentene. På det området kommer vi selvsagt tilbake med en sammenligningstest så snart det lar seg gjøre.

Størrelsen er et annet av fortrinnene til den nye Xboxen:
Her kan imidlertid Samsung le sist med sin svært kompakte nyhet »

Les også
Dropper diskdrevet i ny Xbox
Les også
Den store høstoppdateringen for Xbox One er klar
Les også
Snart skal 4K-Blu-ray få enda bedre bildekvalitet
Les også
Dette er Sonys første 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Philips lanserer lekker og kompakt 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Panasonic DMP-UB900: Filmopplevelsen din blir ikke bedre enn med denne
Les også
Disse seriene kan du snart se i HDR på Netflix
Les også
4K-filmene er endelig på vei – flere filmselskaper forplikter seg til å slippe høyoppløste Blu-ray-plater
annonse