Nyhet

Bekreftet: Halo-spillene kommer til PC

Vi gleder oss til gjensyn med Master Chief i 4K-oppløsning og HDR.

Master Chief, som skal ha mesteparten av æren for at Microsoft fant en plass i et trangt konsollmarked for 17(!) år siden, kommer nå til PC med et brak.

Microsoft har nemlig annonsert det mange PC-spillere nesten ikke turte drømme om, at tidligere konsolleksklusive Halo: Master Chief Collection kommer til PC via Microsoft Store og Steam senere i år. Dersom du kjenner til denne pakken fra tidligere utgivelser til Xbox kan du dessuten se frem til at den utvides.

Inneholder seks Halo-spill

Slik så det originale Halo: Combat Evolved ut til den første Xbox-konsollen.

Det er nemlig snakk om en anseelig pakke med spill Microsoft har på gang her, for Master Chief Collection til PC teller hele 6 titler:

  • Halo: Combat Evolved
  • Halo 2
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST (Kun kampanje-delen)
  • Halo: Reach
  • Halo 4

Selv om Microsoft omtaler spillene som en del av en samlepakke skal hver tittel kunne kjøpes for seg. Halo: Reach, som er det femte spillet i serien, blir førstemann ut senere i år. Deretter følger hver tittel etter i kronologisk rekkefølge fra sin originale lanseringsdato. Noen eksakte slippdatoer er ikke kjent ennå.

Får 4K-oppløsning og HDR-støtte

Slik så det ut forrige gang Microsoft pusset opp et av Halo-spillene til Xbox One X. På PC venter vi enda mye bedre resultat.

Spillene, som stammer fra perioden 2001 til 2012, er allerede pusset opp inntil flere ganger for å støtte Microsofts stadig kraftigere konsoller. Nå som spillene tar steget over til PC pusses de opp enda en gang.

Microsoft lover oss en «førsteklasses PC-opplevelse» med både høy bildeflyt, 4K-oppløsning, støtte for ekstra brede PC-skjermer og HDR. Dessuten fristes vi med spillmekanisk forbedringer som justering av synsfelt og skikkelig støtte for mus og tastatur.

PS: Det originale Halo: Combat Evolved , samt Halo 2, har tidligere vært tilgjengelig på PC, men da uten de grafiske og spillmekanisk forbedringene vi loves denne gangen.

Vi gleder oss og håper Microsoft virkelig gir spillene den behandlingen de fortjener.

Test: Xbox One X:
Slik er verdens kraftigste konsoll »

(Kilde: Polygon)

Les også
– Neste Xbox vil prioritere høy FPS og bakoverkompatibilitet
Les også
Epic skal ha spionert på Steam-filer lagret på PC-en din
Les også
Dropper diskdrevet i ny Xbox
Les også
Storoppdatering til alle Xbox-spillere
Les også
Vi har sjekket: Enorme summer å spare på å ha litt is i magen når du kjøper spill
Les også
Microsoft avslørte nytt Halo og Gears of War
annonse