Til hovedinnhold

– Microsoft jobber med en ny Xbox uten optisk drev

Microsoft jobber med en ny Xbox One-versjon for 2019 uten optisk drev, hvor alle spill må lastes ned og lagres på harddisken.

Målet med det er å redusere prisen fra dagens 299 dollar til under 200 dollar, skriver Thurrott.

I Norge har Xbox One S 1 TB stort sett kostet mellom 2000 og 2600 kroner, men i skrivende stund er den på Black Week-salg til 1990 kroner, og da får du også Battlefield V inkludert.

Sonys Playstation Slim 1 TB koster til sammenlikning over 3600 kroner, noe som sannsynligvis skyldes at Playstation 4 har solgt betraktelig bedre enn Microsoft-konkurrenten.

Bytt plater i koder

Microsoft skal også lansere et såkalt «disc-to-digital»-program hvor du kan ta med de fysiske spillene dine til en butikk og bytte dem inn i nedlastingskoder for spillene, ifølge nettstedet.

Den nye konsollen, som nettstedet foreløpig omtaler som Xbox One S Slim, vil fortsatt inneholde dagens maskinvare og ikke være en del av Microsofts nestegenerasjons konsoller, som går under knavnet «Scarlett».

Thurrott hevder også at Microsoft ved siden av jobber med en annen Xbox One S-revisjon som også inneholder optisk drev, men hvor fokuset også er å bringe ned produksjonskostnadene for Microsoft, som igjen senker prisene ut til kundene.

Nettstedet sier deres opplysninger tilsier at den mest sannsynlige lanseringsdato er en gang på våren 2019, men at den drevløse konsollen ikke har fått endelig godkjenning internt i Microsoft, og at prosjektet derfor fortsatt kan bli kansellert.

Les også
Når Xbox dropper diskdrevet bør du droppe Xbox
annonse