Microsoft lanserer heldigital versjon av Xbox One S

Alt tilsier at du bør ligge unna.

Xbox-konsollen ryktene har varslet om er nå avduket: En heldigital versjon av konsollen kalt Microsoft Xbox One S All-Digital Edition er endelig offisiell.

Den store nyheten med Xbox One S All-Digital Edition er at den ikke har noe diskdrev. Det betyr at du ikke kan bruke fysiske kopier av spill eller bruke konsollen til å spille av film fra DVD eller Blu-ray.

I stedet må du belage deg på nedlastede spill og strømming – noe riktignok mange gjør allerede, men det er likevel en begrensende faktor som gir mer makt til Microsoft. Da må du nemlig kjøpe alle spillene fra dem.

Oppdatert: I en e-post fra Microsoft får Tek.no presisert at man man også kan kjøpe nedlastbare kopier av spill fra andre butikker. Disse butikkene skal da stå fritt til å sette sine egne priser.

Langt fra billig

Tradisjonelt har det vært dyrere å kjøpe nedlastede spill fra Microsoft Store enn å plukke opp en fysisk kopi fra butikken. For ikke å snakke om bruktmarkedet.

Bilde: Microsoft

Den nye Xboxens prislapp på 2299 kroner er heller ikke noe å rope hurra for, med tanke på at det er mulig å plukke opp en vanlig Xbox One S til lavere pris i en del butikker.

Så med mindre du er overmåte interessert i de medfølgende spillene, gir altså dette deg et dårligere produkt til høyere pris. Det høres ikke ut som noen god handel.

Vi regner med at den heldigitale versjonen av Xbox One vil bli mer prisgunstig etter hvert som andre butikker også eventuelt tar den inn, men med begrensningene som ligger i en konsoll uten diskdrev bør vi snakke om et skikkelig priskutt.

Med i prisen på 2299 kroner får du tre spill: Minecraft, Sea of Thieves og Forza Horizon 3. Konsollen slippes den 7. mai – men kan forhåndsbestilles allerede i dag.

Også spillstrømming blir mer vanlig:
Sniktitt: PlayStation Now lar deg spille 600 spill over nettet >>>

(Kilde: Microsoft)

Les også
Microsoft: Xbox-spill kan komme til Playstation og Switch
Les også
Når Xbox dropper diskdrevet bør du droppe Xbox
Les også
Vi har prøvd PlayStation Now – strømmetjenesten som lar deg spille 600 spill over nettet
Les også
Dropper diskdrevet i ny Xbox
annonse